Volker Wessels Stevin NV

Twee octrooien voor VolkerWessels Telecom

30 maart 2009

VolkerWessels Telecom is twee octrooien rijker. Het telecomtechnologiebedrijf verwierf octrooien voor het Ondergrondse Detectie Systeem (ODS) en de toepassing van Zinkermol.

Het ODS-systeem is mede ontwikkeld door het bedrijfsonderdeel Infra van VolkerWessels Telecom. De innovatie is met een octrooi beloond voor de unieke combinatie van verschillende technologieën en software. De bedenkers wisten RFID, GPS-navigatie, GPRS-technologie en software van TomTom tot een nieuwe innovatieve oplossing te smeden. Het doel is onder andere om lasmoffen te detecteren en identificeren.

Zinkermol

Greppels en sloten: niet zelden moeten bij het aanleggen van kabels, leidingen en telecominfrastructuur watergangen gepasseerd worden. Zinkermol zorgt 'zonder graven' op een simpele, snelle en relatieve goedkope manier voor een waterkruising. VolkerWessels adopteerde de vinding van Anne Talsma die met een licentie voor Friesland de enige andere octrooihouder is. Het Nederlands octrooi is alleen toegekend voor de werkwijze. De aanvraag voor een octrooi op het apparaat is niet gehonoreerd.

Meer technische informatie en specificaties over beide octrooien vind je op de site van VolkerWessels Telecom: www.vwtelecom.com