Zeehondencreche Pieterburen

Zeehondencrèche krijgt nieuw bestuursmodel

Pieterburen, 30 maart 2009 - Het voormalige bestuur van de Stichting Zeehondencrèche Lenie 't Hart heeft in zijn laatste zittingsjaar besloten om de bestuursvorm van de Stichting te wijzigen. Heel recent zijn daartoe de statuten gewijzigd, zodat voortaan de Zeehondencrèche op afstand gecontroleerd wordt door een Raad van Toezicht, terwijl de directie tevens de Raad van Bestuur vormt.

Dankzij dit model kan er in de dagelijkse hectiek van de Zeehondencrèche slagvaardiger worden opgetreden. Immers, het nieuwe bestuur is direct betrokken bij de dagelijkse gang van zaken en kan daarin onmiddellijk handelend optreden, terwijl de zorgvuldigheid van het proces gewaarborgd is door een ter zake kundige Raad van Toezicht.

En vooral met de samenstelling van die Raad is de Zeehondencrèche heel gelukkig. Lenie 't Hart stelt: "Waar we heel trots op zijn is dat we geweldige leden in de Raad van Toezicht hebben gekregen. Het is fantastisch voor de Zeehondencrèche dat daar visionairs in zitten die op afstand de zaken heel goed in de gaten kunnen houden, maar bovendien bereid zijn om hun kennis - die voor ons van het allergrootste belang is - in te zetten voor het redden van zeehonden in Nederland en in de rest van de wereld."

De Zeehondencrèche is in de grond van de zaak nog altijd een vrijwilligersorganisatie die ook nu nog steeds werkt met veel vrijwilligers. Maar in deze tijd is het belangrijk dat de crèche een professionele basis heeft, en tegelijkertijd de sfeer en de betrokkenheid van de vrijwilligers vast weet te houden. Daar kunnen de leden van de nieuwe Raad van Toezicht een hele belangrijke rol in spelen.

Voorzitter Raad van Toezicht: Ton aan de Stegge De leden zijn:
- Ton aan de Stegge (voorzitter). Hij is vooral bekend als voormalig topman van Telfort en oud bestuursvoorzitter van PCM;
- Rens Snel, advocaat bij Trip Advocaten. Hij maakte ook deel uit van het oude bestuur;

- Tom Treffers, directeur van Interster, een toonaangevend bedrijf voor medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen;

- Jan Otto Blanken, secretaris bij FME regio Noord / Oost NL;
- Leo Hertz, directeur van Elha Cosmetics;

- Aat Schouwenaar, voormalig bestuursvoorzitter van Endemol. Alle crèchemedewerkers zijn trots op hun nieuwe Raad van Toezicht. De crèche staat voor de enorme uitdaging van een ingrijpende verbouwing op de locatie in Pieterburen. Dat zal veel vragen van de organisatie en haar medewerkers, maar met deze betrokken leden van de Raad van Toezicht zal het vast een succes worden.


01-04-2009 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

sms ZEEHOND aan naar 5757!