Provincie Noord-Brabant


PERSBERICHT


Totaal E 171.995,-- aan toewijzingen van
Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant

's-Hertogenbosch, 26 maart 2009. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft 65 projecten met culturele activiteiten een financiële bijdrage toegewezen. Aan deze projecten is E 171.995,-- toegekend. Bij dit persbericht is een bijlage bijgevoegd, met de toegekende projecten per gemeente.

In de bestuursvergadering van 12 maart j.l. zijn er ook besluiten genomen over de toekenningen uit het CultuurAmateurfonds Brabant. Het CultuurAmateurfonds Brabant is een fonds op naam van de provincie Noord-Brabant bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Dit is een fonds voor samenwerkingsprojecten. Uit het Cultuur-Amateurfonds Brabant is totaal E 19.400,-- toegewezen. Uit het Maria de Leijer Fonds, fonds op naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, is E 3.100,-- toegewezen. Samen met een bedrag van E149.495 uit het Prins Bernhard Cultuurfonds is het totaal van de drie fondsen E 171.995,--.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft geen last van de kredietcrises. Het meeste geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt van de BankgiroLoterij. Door een stijgende loterijbijdrage én door de CultuurAmateurfonds van de provincie Noord-Brabant heeft de afdeling Brabant van het Prins Bernhard Cultuurfonds in 2009 15% méér te besteden ten opzichte van 2008. Het besteedbaar budget 2009 voor Brabant bedraagt E 1.050.000,--.

In de eerste kwartaalronde van 2009, is er aan een breed scala van organisaties een bijdrage toegekend. Voorbeelden:
- Voor de productie van een documentaire over het gedachtengoed en de geschiedenis van de zestig- en zeventiger jaren in de vorige eeuw, ontvangt de Stichting Keep on Rocking een bijdrage van E5.000,--. Met de film verwacht men een leemte in de visuele geschiedenis van Noord-Brabant in te vullen. Omroep Brabant gaat dit uitzenden.
- In verband met het 50-jarige jubileum ontvangt de accordeonvereniging De Lustige Klanken, uit Riethoven, een bijdrage van E1.750,--, voor een accordeonfestival. Het accordeonfestival heeft als doel meer bekendheid te geven aan de accordeonmuziek en zoveel mogelijk jeugd voor het instrument te interesseren.

- Stichting Musical Den Bosch 800 ontvangt voor de productie van de musical 'Vogelvrij' een bijdrage van E3.500,--. De musical 'Vogelvrij' wordt gerealiseerd ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding van de stad 's-Hertogenbosch. De eigentijdse interpretatie en vormgeving van de thema's bevrijding en vrijheid zijn te zien in de maand oktober van 2009.
Meer informatie:



Provincie Noord-Brabant