Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stijging aantal rootsreizen naar China

Steeds meer ouders gaan op rootsreis met hun adoptiekinderen, blijkt uit onderzoek van PANGEA Travel. BLAS, een Chinees overheidsbureau dat ondersteuning biedt bij het maken van adoptiereizen, heeft PANGEA Travel onlangs uitgekozen als een van zijn belangrijkste samenwerkingspartners.

PANGEA Travel, specialist in maatwerkreizen naar Azië en Afrika, noteerde in de eerste twee maanden van 2009 al een stijging van 300% ten opzichte van het aantal rootsreizen in voorgaande jaren. Deze stijging is opmerkelijk omdat PANGEA Travel al meer dan vijf jaar rootsreizen verzorgt. Onderzoek onder de reizigers van PANGEA Travel heeft uitgewezen dat adoptiegezinnen steeds vaker meerdere keren op rootsreis gaan. Vaak hebben gezinnen twee adoptiekinderen waardoor er ook twee tehuizen bezocht worden. Daarnaast is de tendens dat men nogmaals terugkeert wanneer de kinderen ouder zijn.

BLAS staat voor "The Bridge of Love Adoption Service" van het Chinese ministerie van burgerlijke zaken. BLAS werkt samen met een beperkt aantal reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in adoptiereizen. PANGEA Travel is de enige samenwerkingspartner van BLAS die bij het SGR en het Calamiteitenfonds aangesloten is. Dat garandeert zekerheid voor de reiziger.

BLAS helpt PANGEA Travel onder andere bij het regelen van een bezoek aan de kindertehuizen en het zoeken van de vindplaats en de eventuele pleegouders. In 2009 organiseert BLAS een aantal reüniereizen, onder meer naar Nanchang en Zhanjiang. Deze groepsreizen zijn ook bij PANGEA Travel te boeken. PANGEA Travel organiseert daarnaast individuele rootsreizen naar China, maar ook naar bijvoorbeeld India, Sri Lanka en Indonesië.

Voor adoptiekinderen zijn rootsreizen een belangrijke gebeurtenis. Voor het eerst staan ze, bewust, oog in oog met hun geboortegrond. Ze ontdekken de cultuur en maken kennis met de plek waar ze de eerste periode van hun leven doorbrachten. Dat vergt zorgvuldigheid bij de voorbereiding en veel rust en ontspanning in het reisprogramma. Daarom reist men per minibus met privé-chauffeur en heeft men dagelijks de beschikking over een deskundige Engelssprekende gids. Zo kan men zelf het tempo van de reis bepalen. Links
www.pangeatravel.nl
www.china-blas.org

Noot voor de redactie,