Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 30 maart 2009


* COLD CASETEAM OP ZOEK NAAR GETUIGEN
Het Cold Caseteam van de Politie Rotterdam Rijnmond is op zoek naar getuigen. De politie verzoekt mensen te kijken op dinsdag 7 april 2009 naar Opsporing Verzocht, Nederland 1 om 21.50 uur.

Op dinsdag 12 november 1991, werd in de woning aan de Willem van Boelrestraat te Rotterdam het levenloze lichaam aangetroffen van een man. De man bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. De man was de 56-jarige Johannes Jacobus Schouten (Hans).
Men heeft de woning verlaten met medeneming van een aantal goederen. De goederen bestonden onder andere uit een gouden ketting met hanger, een videorecorder, een schilderij, fotocamera en de auto van het slachtoffer. De auto van het slachtoffer werd enige weken later aangetroffen op de Prins Hendrikkade te Rotterdam.

Het slachtoffer
Hans was een 56-jarige man van Nederlandse afkomst. Hij woonde alleen aan de Willem van Boelrestraat te Rotterdam. Hij werkte bij een cargadoorsbedrijf als cargadoor en ging regelmatig naar het buitenland. Gebleken is dat Hans homofiel geaard was met een Sado-Masochistische (SM) inslag.

Beschikt u over informatie
Alle informatie, hoe onbeduidend die soms ook lijkt is belangrijk voor de politie om te weten. Juist die informatie kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf. Dus beschikt u over informatie, neem dan contact op met het cold caseteam van de Politie Rotterdam Rijnmond via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wij wijzen u ook op de mogelijkheid om uw informatie, onder voorwaarden, anoniem te melden. Dit kan op twee manieren:


1. door uw informatie in een persoonlijk gesprek te delen met de Criminele Inlichtingen Eenheid. Dit geldt voor informatie die kan leiden tot of bij kan dragen aan de aanhouding van de dader(s) van de moord op Hans Schouten.

2. door uw informatie te melden bij Meld Misdaad Anoniem.

Telefoonnummer Criminele Inlichtingen Eenheid (tijdens kantooruren) 06-57104334.
Telefoonnummer MELD Misdaad Anoniem 0800-7000.

Op de internetsite www.rijnmond.politie.nl, kunt u ook uw informatie kwijt. U kunt op deze site inloggen op Cold Cases waar onder zaak 5 de zaak Schouten staat.

Door justitie werd een geldbedrag van fl. 25.000,- (EUR 11.344,51) uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de oplossing van dit misdrijf. Dit bedrag is nog niet uitgekeerd.

De herhaling van Opsporing Verzocht is op woensdag 8 april 2009 om 10.05 uur.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN MET VUURWAPEN
ROTTERDAM-CENTRUM- Een 20-jarige Belg en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn zondagavond op het Stationsplein aangehouden. Bij hen is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.
Rond tien uur werd door medewerkers van de RET een kaartcontrole gehouden op het perron van het Centraal Station. De 20-jarige Belg bleek niet in het bezit van een kaartje en had ook geen geldig legitimatiebewijs bij zich. Ook bleek dat de man nog een boete van 318 euro moest betalen.
Door personeel van Stadstoezicht werd tegen de man gezegd dat hij mee moest met de politie waarop de man aangaf dat hij even iets aan zijn vriend moest afgeven. De medewerker van Stadstoezicht en een medewerker van de RET zagen vervolgens dat de Belg iets in de linkerbinnenzak van de 26-jarige man stopte. Politieagenten fouilleerden vervolgens de beide mannen waarbij in de binnenzak van de 26-jarige man een vuurwapen werd aangetroffen. De 20-jarige verdachte verklaarde dat hij dit zojuist in de binnenzak van zijn vriend had gestopt. Hierop zijn beide mannen aangehouden en is het vuurwapen in beslag genomen.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR ZWART RIJDEN EN BELEDIGING

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een vrouw aangehouden die verdacht wordt van belediging. Ze zat tevens zonder geldig plaatsbewijs in het openbaar vervoer.
Zondagavond rond kwart voor tien kreeg de politie melding dat de RET een reiziger had gecontroleerd, die geen geldig plaatsbewijs had. Ze weigerde ook haar plaatsbewijs te geven aan de controleurs van de RET. Ze schold de controleur uit en bedreigde hem. Hierop boeide de controleur de vrouw. Tijdens het boeien, gaf de agressieve vrouw de medewerker ook nog een schop. Ze is op de Grote Hagen overgedragen aan de politie. Agenten hielden de 20-jarige Rotterdamse aan en brachten haar over naar een politiebureau waar ze is ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET VUURWAPEN
MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het bij zich hebben van verdovende middelen en een vuurwapen.
Vrijdagavond even over half zeven hielden agenten op de Laan 1940-1945 een man aan met enkele Viagra pillen. In zijn auto troffen agenten een hoeveelheid harddrugs aan. In totaal had hij zo'n 100 gram cocaïne bij zich en tientallen xtc-pillen. In zijn broeksband troffen agenten een vuurwapen aan. Ook deze namen ze in beslag alsmede geld, een weegschaal, zijn voertuig en drie telefoons. De 38-jarige Schiedammer is overgebracht naar een politiebureau waar agenten hem insloten. De politie onderzoekt de toedracht. Hij zal dinsdag worden voorgeleid.


* POLITIE HOUDT VERNIELER AAN NA RUZIE IN VERKEER

MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een verdachte van vernieling aangehouden.
Zaterdagavond rond half twaalf kreeg de politie melding van een vernieling bij het NS-Station in Maassluis. Een 30-jarige Rotterdammer, een autobestuurder, had daar onenigheid gehad met een viertal personen naar aanleiding van een verkeersonenigheid. Twee van de mannen zouden dermate agressief zijn, dat ze tegen zijn auto hadden geschopt en geslagen. Hierdoor was een deuk ontstaan in het voertuig. De verdachten waren daarna weggereden. Agenten stelden een onderzoek in op de Tijns in Maasland, waar de eigenaar van de auto staat ingeschreven. Een vrouw vertelde dat de verdachte mogelijk in een horecagelegenheid verbleef in de omgeving van de Lange Boonestraat. Agenten stelden daar een onderzoek in en troffen de jongen aan op een parkeerterrein. Daar is de 20-jarige man uit Maassland aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar de verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht.