Ingezonden persbericht


Persbericht: 30 maart 2009

Ben jij de beste grunter van 2009?

Inschrijving NK Grunten start nu!

De oerkreet van metal! De woeste strijd om de fel begeerde bloedbokaal barst weer los.

Scheuren uit jouw onderbuik geluiden die regelrecht uit de hel lijken te komen? Ben je inmiddels die ervaren deelnemer of oefen je nog stiekem in een kussen op je zolderkamertje? Schrijf je dan nu in voor het NK Grunten dat vrijdag 12 juni 2009 plaatsvindt in het Haagse poppodium Bazart te Den Haag! Wegens het grote succes van voorgaande jaren zijn het aantal deelnemersplaatsen zo gevuld, dus wees er snel bij!

Begonnen in 2006, is het NK Grunten inmiddels een kampioenschap waar veel mensen reikhalzend naar uit kijken. Grunten is een extreme zangvorm, die gebruikt wordt in de metalmuziek. 'Alsof een pitbull zijn tanden in een betonmolen zet'. Het kampioenschap is een samenwerkingsproject van het Haags Pop Centrum en Bazart. De beste grunters uit het hele land strijden om de titel van Nederlands Kampioen Grunten en de daarbij behorende Grunt-Awards. Eerdere edities waren een groot succes, met veel deelnemers, veel media-aandacht en een fantastische sfeer. Het kampioenschap vindt dit jaar plaats op 12 juni 2009 in het Haagse poppodium Bazart.

De deelnemende grunters worden beoordeeld door een deskundige jury uit de Nederlandse metalscene. Zij zullen de grunters niet alleen beoordelen op hun vocale prestaties en emotionele zeggingskracht. De juryleden hebben namelijk ook de beschikking over een spectrumanalyser en een decibelmeter. De drie grunters die met kop en schouders boven de overige deelnemers uitsteken gaan naar huis met de inmiddels welbekende bloedbokaal.

Voorgaande jaren kon het NK Grunten rekenen op forse aandacht vanuit de regionale en nationale media. De winnaars en de jury zijn geïnterviewd door o.a. De Wereld Draait Door, GeenStijl, 3FM en Studio Brussel. Ook dit jaar zal Excess Studios uit Rotterdam het prijzenpakket verzorgen. De winnaar kan uitkijken naar een microfoon met inscriptie en twee dagen studiotijd in de Excess Studios. Inschrijven kan door middel van het sturen van een email met naam, adres en telefoonnummer naar het volgende adres: nkgrunten@haagspopcentrum.nl. Inschrijvingen starten op woensdag 1 april 2009!

NK Grunten 2009

Wanneer: vrijdag 12 juni 2009

Locatie: Bazart

Adres: Loosduinsekade 725, 2571 CZ Den Haag

Voor meer informatie over route: www.bazart.nl



Ingezonden persbericht