Ingezonden persbericht


30.03.2009

Eerste E'gv van Egemin Automation op Chinese bodem

Egemin Automation voerde onlangs met succes de FAT (Factory Acceptance Test) uit voor een AGV-systeem (Automatisch Geleide Voertuigen) voor een Chinese klant. Het AGV-systeem waarvoor een nieuw type E'gv® ontwikkeld werd, de FLV1010, zal ingezet worden voor het transport van onderdelen voor compressoren tussen het magazijn en de assemblagelijnen. De FAT vond plaats in de werkplaats van Egemin in Zwijndrecht in het bijzijn van integrator Mirle. Mirle zal later dit jaar samen met Egemin het systeem in dienst nemen bij eindklant Hanbell Precise Machinery Co. Ltd. in China, een snelgroeiende producent van schroefcompressoren.

Nieuw AGV-model van Egemin-makelij

De afvaardiging van Mirle toonde zich bijzonder tevreden naar aanleiding van de FAT, zowel over het voertuig zelf als over de verschillende tests waaraan het werd onderworpen. Ondertussen werd het systeem gedemonteerd en met het vliegtuig richting China verzonden. Een nieuwe mijlpaal voor Egemin Automation, dat voor het eerst een volledig zelf ontwikkelde E'gv® toegepast ziet op Chinese bodem. Naast de technologische transfers die het de afgelopen jaren met enkele belangrijke Chinese licentienemers realiseerde, zet Egemin dus nu zelf voet aan wal op de Chinese markt.

Het nieuwe type E'gv® werd in minder dan 4 maanden ontwikkeld van verkoop over engineering en productie. Egemin is ervan overtuigd dat dit type AGV een grote afzetmarkt zal kennen in de Aziatische markt.

Link tussen magazijn en assemblage

Het AGV-systeem zal transporten verzorgen tussen het automatisch magazijn waar de componenten opgeslagen zijn en de assemblagelijnen. Wanneer één van de assemblagelijnen bepaalde materialen nodig heeft, kan de operator dit ingeven in het WMS. Onmiddellijk daarna worden de gevraagde materialen vanuit het magazijn via het AGV-systeem aangevoerd naar de pickingzone voor de assemblagelijnen.

Na het picken worden de resterende materialen via het AGV-systeem teruggebracht naar het magazijn. Alvorens ze naar de assemblagelijn te sturen, worden sommige materialen voor reiniging naar het wasstation gebracht. De andere materialen komen na het picken rechtstreeks in de assemblage terecht. Egemins AGV-systeem zorgt ook voor het terugvoeren van de lege pallets van de assemblagestations naar het magazijn.

Over Mirle Automation Technology (Shanghai) Co., Ltd.

Mirle werd opgericht in 1989. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grotere Chinese systeemintegratoren op vlak van automatisering en biedt het een breed gamma technologische oplossingen en uitgebreide serviceprogramma's voor de implementatie van diverse automatiseringssystemen. Daartoe behoren FPD-transportuitrustingen, computerintegratie, robotapplicaties, industriële controllers, material handling en uitrustingen op basis van zonnecellen. Naast de hoofdzetel in Shanghai heeft Mirle verschillende vestigingen in alle industriële steden van China die dienen als uitvalsbasis voor de service- en maintenance-opdrachten.

Over Hanbell Precise Machinery Co., Ltd.

Hanbell is een snelgroeiende Chinese producent van schroefcompressoren. Het bedrijf heeft 2 productievestigingen in China en stelt in totaal 400 mensen tewerk. Continue research en innovatie liggen aan de basis van het huidige succes.