Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers vernieuwt PRIMERGY-serverreeks compleet: innovatief design, hoogst mogelijke prestaties en geen energieverspilling

De krachtige PRIMERGY Dual Socket S5 servers zijn de groenste servers ooit. Zij zijn voorzien van de nieuwste Intel Xeon-processoren, zijn eenvoudig in het gebruik, zijn betrouwbaarder en bieden uitstekende virtualisatiemogelijkheden

Maarssen, 30 maart 2009 - Fujitsu Siemens Computers heeft vandaag de compleet vernieuwde reeks PRIMERGY servers geïntroduceerd: de PRIMERGY Dual Socket S5. De verwachtingen van deze nieuwe generatie servers zijn hooggespannen, dankzij grote verbeteringen en innovaties op het gebied van design, prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid. De nieuwe servers zijn voorzien van het nieuwe Green IT label, wat betekent dat de servers geen energie verspillen en bijdragen aan een beter milieu.

Het design van de servers speelt een hoofdrol bij de verbeteringen. De 'touch points' van onderdelen, de plaatsen waar deze vastgepakt kunnen worden, zijn in een lichte kleur groen gemarkeerd. Hierdoor weet de beheerder precies welke handle hij moet vastpakken om een hard disk uit het chassis te halen. Het informatiepaneel en het geïntegreerde lichtpad geven precieze informatie over de gezondheidsstatus van het systeem en welke componenten onderhoud nodig hebben.

PRIMERGY is volgens Jeroen de Bruijn, Senior Program Marketing Manager bij Fujitsu Siemens Computers, het neusje van de zalm op het gebied van Green IT. " De nieuwe modellen behoren tot de eerste servers die het Green IT label van Fujitsu Siemens Computers hebben gekregen. Ze zorgen voor een significante energiebesparing, wat grote voordelen voor het milieu en een forse besparing op de operationele kosten oplevert. De nieuwe servers hebben een voeding (PSU) die minimaal 89 procent efficiëntie biedt. Dit kan oplopen tot maar liefst 92 procent voor sommige modellen."

Deze energiebesparing wordt mogelijk gemaakt door het zogeheten Cool-safe(TM) design. De Bruijn: "De ventilatie-opening is sterk verbeterd dankzij een innovatieve honingraatstructuur, in plaats van de gebruikelijke ronde gaatjes. De opening is zo vergroot naar 56 procent, in plaats van de standaard 38,5 procent. Dit zorgt ervoor dat de processoren maximaal kunnen presteren en dat alle componenten in de servers koel blijven voor de hoogste betrouwbaarheid en energie-efficiëntie."

Alle componenten van de server, zoals het informatiepaneel, TPM, RAID, HDD, LAN en iRMC 2, zijn onderling uitwisselbaar. De grafische VGA interface kan tevens aan de voorkant aangesloten worden. Een "System ID card" met barcodes en nummers zorgt voor een snelle herkenning van serienummers en MAC-adressen en draagt bij aan een vereenvoudigd beheer. Grotere ventilatoren zorgen voor grotere en betere luchtverplaatsing en de voeding voldoet aan de EPA-eisen.

De nieuwe PRIMERGY Dual Socket S5 server architectuur van Fujitsu Siemens Computers is dankzij deze innovaties klaar voor de toekomst. De prestaties, het efficiënte energiegebruik en de ingebouwde virtualisatietechnologie maken de PRIMERGY-server het perfecte platform voor dynamische infrastructuren, waar Fujitsu Siemens Computers naar streeft. De "Dynamic Infrastructures" zijn oplossingen op maat voor de strategieën en prioriteiten van klanten. Ze zijn dynamisch aan te passen aan verschillende scenario's en omvatten unieke infrastructuurproducten en -diensten, vooraf geteste infrastructuuroplossingen, beheerde infrastructuren voor de uitbesteding van bedrijfsactiviteiten en "infrastructure-as-a-service", een pakket waarmee de klant een infrastructuuroplossing van Fujitsu Siemens Computers samen met andere gebruikers kan benutten en waarbij hij alleen betaalt voor wat hij echt nodig heeft.

De dual-socket categorie is een van de grootste x86 server marktsegmenten. De PRIMERGY S5-reeks biedt met vijf nieuwe modellen alle functionaliteit die klanten nodig kunnen hebben. De reeks begint met de TX300 S5, een tower server, de RX200 S5, een 1U rack server, en de RX300 S5, een 2U rack server. In juni komen twee andere PRIMERGY-modellen op de markt: de TX200 S5, ook een tower server, en de BX620 S5, een blade server.

"De nieuwe Intel Xeon processor 5500 is een andere belangrijke mijlpaal in Intels streven om enerzijds het vermogen te vergroten en anderzijds het verbruik in servers te verlagen", zegt Christian Morales, Vice President en General Manager EMEA bij Intel. "Klanten kunnen direct gebruik maken van de kracht en energie-efficiëntie van de nieuwe Intel Xeon processor 5500, dankzij verkopers als Fujitsu Siemens Computers die de technologie gereed hebben om deze direct beschikaar te maken."

De nieuwe PRIMERGY Dual Socket S5 servers kunnen direct besteld worden.


- Einde -

Whitepapers en datasheets over de PRIMERGY Dual Socket S5 servers zijn verkrijgbaar bij Christiene Bouwens en Marenthe de Nijs.

Beeldmateriaal vindt u op: http://www.fsc-mediaserver.com/mediaserver

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur. Door het leveren van infrastructuurproducten, -oplossingen en -diensten evenals van beheerde infrastructuurdiensten of een combinatie van deze pakketten, beschikken onze klanten over de vrijheid te kiezen voor de IT-infrastructuur die het best bij hun specifieke behoeften past.

Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten en richt zich op zowel grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren. De divisie Infrastructure Services is actief in 170 landen. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de wereldwijde samenwerking en het innovatievermogen van beide aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG.

Fujitsu Siemens Computers is een van de pioniers in het aanbieden van een volledig assortiment van milieubewuste producten en in het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en processen gedurende de volledige levenscyclus van een product.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.com Informatie over verantwoordelijk ondernemen vindt u op: www.fujitsu-siemens.com/aboutus/sor/index.html.