Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Plannen voor jongerencentrum naast Kringloopwinkel

BARENDRECHT (maandag 30 maart 2009) ­ Het college van burgemeester en wethouder van de ge- meente Barendrecht is van plan een definitief jongerencentrum te realiseren naast de Kringloopwin- kel, in de hoek van de Voordijk en de A29. Het voorstel staat maandag 6 april 2009 op de agenda van de commissie Samenleving en wordt op maandag 20 april 2009 in de gemeenteraad besproken. On- der voorbehoud van besluitvorming door de gemeenteraad wordt op donderdag 23 april een informa- tieavond gehouden over het jongerencentrum. Deze avond vindt plaats in de Kringloopwinkel, Voor- dijk 273, en begint om 20.00 uur. Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de plannen en het besluitvormingstraject.

Het realiseren van een jongerencentrum op een centrale plek in Barendrecht is één van de speerpunten van het gemeentelijk jeugdbeleid. In augustus 2008 is het rapport `Definitief jongerencentrum, overzicht en ana- lyse van mogelijke locaties' besproken in de commissie Samenleving en in de gemeenteraad. In dit rapport werd de locatie aan de Voordijk als voorkeurslocatie voorgedragen. De gemeenteraad wenste een diep- gaander onderzoek naar de mogelijkheden op deze locatie. Dit locatieonderzoek heeft inmiddels plaatsge- vonden. Het wijst uit dat de genoemde locatie aan de Voordijk de meest geschikte plaats is voor een jonge- rencentrum.

Samen met betrokkenen
De gemeente Barendrecht heeft in de afgelopen jaren diverse voorzieningen gerealiseerd voor de jeugd. Jongeren hebben daarnaast behoefte aan een eigen jongerencentrum op een centraal gelegen plek in Ba- rendrecht. Het jongerencentrum zal zich richten op Barendrechtse jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. De voorziening vormt daarmee een aanvulling op de al bestaande jongerenvoorzieningen: The Wave (Wa- terpoort) en De Beuk (1e Barendrechtseweg). De gemeente Barendrecht wil het nieuwe jongerencentrum samen met de jongeren zelf, omwonenden en andere betrokken partijen op een zo goed mogelijke manier tot stand gaan brengen.


Noot voor redacties

Noot voor redacties