Ingezonden persbericht


()

Lelystad, 30 maart 2009

DE HEER VISSER TREEDT AF ALS LID VAN RAAD VAN COMMISSARISSEN

De heer drs. T.J.A. Visser (lid van de Raad van Commissarissen sinds augustus 2003) heeft aangekondigd tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op vrijdag 24 april 2009, af te treden als lid van de Raad van Commissarissen van Fornix BioSciences N.V. De heer T.J.A. Visser, oprichter van Dr. Fisher Farma B.V., voormalig grootaandeelhouder en ex-CEO, heeft vanwege privé-omstandigheden en andere bezigheden hiertoe besloten.

Tevens maakt de onderneming bekend dat vanaf vandaag het jaarverslag over boekjaar 2008 beschikbaar is via de website www.fornix.nl.

Profiel Fornix BioSciences N.V.

Fornix BioSciences N.V. is een beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam: AFORBI) die zich richt op de ontwikkeling en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten en de distributie van medische hulpmiddelen en medische en verpleegkundige verbruiksartikelen. Fornix BioSciences N.V. heeft vestigingen in Lelystad, Beuningen en Hamburg. De onderneming heeft momenteel circa 130 medewerkers in dienst en is voornamelijk actief in Nederland en Duitsland.

De activiteiten zijn onderverdeeld in twee divisies, die weer bestaan uit werkmaatschappijen.

De Allergiedivisie is de meest winstgevende divisie en wordt gevormd door Artu Biologicals Europe en vanaf 1 juni 2007 door Artu Biologicals Deutschland. Deze divisie concentreert zich onder andere op de ontwikkeling, de productie en verkoop van een breed scala aan patiëntvriendelijke immunotherapeutische producten onder meer onder de merknamen Oralgen® en Igevac®. Deze producten worden toegepast bij de causale behandeling van allergieën veroorzaakt door verschillende allergenen, zoals gras- en boompollen en huisstofmijt. De ontwikkeling wordt ondersteund door hoogwaardige R&D-activiteiten en pan-Europees uitgevoerde klinische onderzoeken naar de werking van de verschillende producten.

De divisie Medische Hulpmiddelen wordt gevormd door het in Beuningen gevestigde Laprolan. Deze divisie richt zich op de verkoop, marketing en distributie van een breed assortiment medische hulpmiddelen en medische en verpleegkundige verbruiksartikelen.