Eerste aanmeldingen voor de Gouden Facturen 2009 binnen


Aanbieders rondom e-factureren kunnen nog een maand inschrijven

ARNHEM, 20090330 -- De eerste kandidaten voor een nominatie voor de Gouden Facturen hebben zich bij de organisatie van het Factuurcongres 2009 gemeld. Inmiddels hebben AFAS, Anachron, BlueMail Central, Intellimens, MoneyBird en Notadigitaal aangegeven zich kandidaat te willen stellen voor de Gouden facturen 2009.

De Gouden Facturen zijn ingesteld als een waardering voor de creativiteit van leveranciers van software rondom de onderwerpen elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. De verkiezing voor de Gouden Facturen draait om voorbeelden van toepassingen van in de praktijk.

De onafhankelijke jury, bestaande uit praktijkdeskundigen, selecteert negen genomineerden uit de inzendingen. Deze partijen presenteren publiekelijk hun praktijkcase tijdens het Factuurcongres op 11 mei in het Eindhovense Evoluon. De jury verkiest de winnaars in de categorieën e-factureren (B2B en B2C) en geautomatiseerde factuurverwerking (B2B). Daarnaast bepaalt het aanwezige publiek wie van alle negen genomineerden de Publieksprijs in de wacht sleept.

Het verschil met de vorige editie van de Gouden facturen is dat ditmaal een sterke nadruk is gelegd op de praktijk. Het belang en de voordelen van elektronisch factureren zijn evident, maar de drempelvrees is nog steeds aanwezig bij potentiële gebruikers. In 2008 werden de eerste Gouden Facturen toegekend aan TNT Post en het Belgische Certipost.

Organisaties kunnen zichzelf aanmelden, maar kunnen ook door derden worden aangebracht als kandidaat voor nominatie. Om mee te doen is het voor organisaties voldoende om hun leveranciersprofiel in te vullen en de praktijkcase aan te leveren. Op de website van Factuurcongres is alle informatie hierover te vinden.

Over het Factuurcongres 2009
Op het Factuurcongres 2009 wordt zichtbaar wat de stand van zaken is. Daartoe wordt een vernieuwend congresformat ingezet om bovendien meer waarde te creëren voor de bezoekers en standhouders uit Nederland en -dit jaar ook- uit Europa. Het Factuurcongres realiseert dit door de
marktplaats waar informatiemarkt en congres samenvloeien. Aanbieders van diensten en gebruikers kunnen concrete kennis en informatie kunnen uitwisselen. Bovendien wordt ook dit jaar de Factuurmonitor gepresenteerd. Dit document biedt statistische en praktische informatie over diverse doelgroepen en aanbieders en wordt voor de lezers geanalyseerd en toegelicht.


Over Factuurwijzer
Factuurwijzer is onafhankelijk en legt zich toe op alle aspecten rondom elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Met onze kennis en expertise realiseren we op het gebied van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking maximaal voordeel voor onze klanten, zowel voor zakelijke als voor non-profitorganisaties.





Ingezonden persbericht