Obesimed, een veílige weg om overgewicht te behandelen


UDEN, 20090330 -- Recent is gebleken dat illegale afslankmiddelen, die veelal via internet worden aangeboden, kunnen leiden tot psychoses, hart- en vaatproblemen. Gebruik van illegale en onveilige pillen is echter helemaal niet nodig. Begin dit jaar is in Nederland het medisch hulpmiddel Obesimed op de markt gekomen. De werking van dit middel is klinisch bewezen en het heeft géén noemenswaardige bijwerkingen. De behoefte aan een middel dat werkt bij overgewicht is groot, getuige ook de grote belangstelling voor Obesimed bij mensen die iets aan hun overgewicht willen doen.

"Obesimed is een geregistreerd medisch hulpmiddel in klasse IIA en voldoet daarmee aan alle wettelijke eisen van de Europese medische hulpmiddelenrichtlijn. Daarmee is een veilig gebruik, gewaarborgd en doet Obesimed wat het beloofd", aldus Inette Nieveen van PK Benelux, dat het medisch hulpmiddel in Nederland op de markt brengt.

Veilige werking
Het nieuwe middel biedt hoop voor talloze Nederlanders die een effectieve behandeling zoeken van overgewicht. Wanneer de capsules een uur voor de maaltijd worden ingenomen met twee glazen water, absorbeert het actieve ingrediënt van Obesimed, een plantaardige vezel, grote hoeveelheden water. "Daardoor zwelt de vezel op en vormt zich in de maag een natuurlijke gelachtige substantie die een vol gevoel veroorzaakt", legt Nieveen uit. Daarnaast vertraagt Obesimed ook het tempo waarmee het eten de maag verlaat, wat eveneens bijdraagt aan het gevoel van verzadiging. "Vanwege dit verzadigde gevoel zullen mensen vanzelf minder gaan eten. Obesimed helpt dus om minder te eten en je eetpatroon aan te passen, hoeveel overgewicht je ook hebt", aldus Nieveen. "Daarnaast geeft Obsimed verlichting bij een moeilijke stoelgang."

Er is veel onderzoek gedaan naar Obesimed. Het middel kan veilig worden gebruikt en biedt een effectieve behandeling van overgewicht. Het is bedoeld voor de behandeling van licht tot extreem overgewicht en is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 10 jaar. Meer informatie over Obesimed is te vinden op www.obesimed.nl. Het middel is te koop bij apotheken, drogisterijen en gezondheidswinkels.

Grote belangstelling
Uit recent onderzoek is gebleken dat er grote belangstelling bestaat voor Obesimed. Uit analyse van de landelijke verkoopcijfers (bron Marktonderzoeksbureau IMS) blijkt dat Obesimed in januari direct goed was voor ruim 25% van de landelijke verkopen in afslankmiddelen.


Over PK-Benelux:
PKBenelux | Pharma Care is aanbieder van producten op de nationale en internationale gezondheids- en wellnessmarkt. De ontwikkeling en productie geschiedt volgens strenge kwaliteitseisen, onder apothekerstoezicht , waarna de producten geleverd worden aan drogisterij, apotheek, gezondheidswinkel en parfumerie.