Duurzame Friesche Vakinstallateurs bundelen krachten


Friese ComforTrend installateurs zetten actie zonnepanelen op

Joure, 20090330 -- Vanaf 6 april gaat er een landelijke subsidie gelden op zonnepanelen. Ook de provincie draagt, door in Fryslân vanaf 9 april een extra subsidie toe te kennen, een steentje bij. Naar verwachting worden beide subsidies op de dag van ingang al overschreden. Het is dus noodzakelijk de subsidie aanvragen tijdig in te dienen. De Friese installateurs van ComforTrend bieden een helpende hand.

De groep samenwerkende installatiebedrijven in Fryslân zet, in samenwerking met HR Wooncomfort, speciaal voor deze regeling een zonnepanelen actie op. De panelen zijn aantrekkelijk geprijsd en de overkoepelende organisatie vult alle subsidie aanvraag formulieren in. Zo hoeft de klant zelf niet een hele papierwinkel in te vullen.

De subsidie van de provincie bedraagt ongeveer ¤ 100,- per paneel. De landelijke subsidie is per opgewekte kWh, 15 jaar lang gegarandeerd. Hierdoor zijn de panelen na zo'n 10 jaar terugverdiend en is er van het 10 tot het 15e jaar 100% winst te behalen. Na 15 jaar subsidie verzorgen de panelen nog eens minimaal 10 jaar lang gratis stroom.

De regeling is extra aantrekkelijk voor bedrijven. Zij kunnen ook nog eens gebruik maken van de EIA en KIA. Hierdoor zijn de panelen in sommige situaties tussen de 2 en de 5 jaar terugverdiend. Ook hier geldt 15 jaar gegarandeerd subsidie en van het 15 tot en met het einde van de levensduur (25 jaar garantie) gratis stroom.





Ingezonden persbericht