Café veruit populairste ontmoetingsplaats van singles


Oosterhout, 20090330 -- Het aloude café blijft de meest favoriete ontmoetingsplaats van de Nederlandse single. Zo'n 70 procent spreekt daar het liefst af met zijn of haar kersverse afspraakje. Ook restaurants doen goede zaken, want nog eens 50 procent geeft de voorkeur aan een goede maaltijd tijdens de eerste ontmoeting. Niet iedereen blijft binnenskamers. Een derde zoekt liever de frisse buitenlucht op in combinatie met een sportieve activiteit. Opmerkelijk is te noemen dat maar liefst een kwart van de singles een eerste date graag thuis laat plaatsvinden. Dit blijkt uit cijfers van Singlessite.nl.

Café & date
Singles ontmoeten elkaar dus nog altijd het liefst in het café. Zo'n 70 procent van de geënquêteerden geeft hier duidelijk de voorkeur aan. En dat is ook niet zo verwonderlijk volgens Monique Johann van het online magazine Singlessite.nl. "Als het klikt is het relatief eenvoudig om lekker aan de bar te blijven hangen of gezamenlijk te besluiten de afspraak voort te zetten onder het genot van een maaltijd. Als de vonk niet overslaat kun je met goed fatsoen en zonder schuldgevoel na het drankje opstappen. Desnoods met de mededeling dat je nog een andere afspraak hebt. Zo'n borrel is dus zowel handig als verstandig," aldus Johann.

Eten & afknapper
Restaurants blijken het ook goed te doen als eerste-date-locatie. De helft van de singles laat weten het prettig te vinden om onder het genot van een hapje en drankje iemand voor het eerst te ontmoeten. Een eet-date duurt overigens al snel anderhalf uur blijkt uit het onderzoek. Dit is volgens Johann dan ook meteen de valkuil; "Hoe leuk iemand op voorhand ook lijkt via de telefoon of chat, in de praktijk kan het toch fiks tegenvallen. Als er sprake is van een instant afknapper dan is opstappen na het voorgerecht niet echt een serieuze optie. Ergo, daar zit je dan de rest van de avond jouw kostbare tijd te verdoen". Uit de enquête blijkt dat 21 procent van de singles dit op voorhand beseft want zij kiezen een lunch als alternatief.

Thuis daten
Een wat kleiner percentage van de singles is ietwat creatiever en stelt voor om naar buiten te gaan. Zo'n 26 procent bindt de skates onder, pakt de fiets of stelt een wandeling voor. Opmerkelijk is overigens dat een kwart van de ondervraagden voorstelt om de eerste date bij hem of haar thuis te laten plaatsvinden. Johann van Singlessite.nl zegt hierover: "in het kader van weet-wie-je-date raden wij dit iedereen toch echt af. Persoonlijke veiligheid gaat boven alles en een openbare gelegenheid biedt voldoende mogelijkheden om te ervaren wat voor vlees je in de kuip hebt. Mocht de vonk overspringen dan is verkassen naar de privéomgeving alsnog zo geregeld". Om een eerste date zowel veilig als prettig te laten verlopen adviseren wij singles daarom een openbare locatie te kiezen en de afspraak maximaal een uurtje te laten duren".

Over Online Magazine Singlessite.nl:

Singlessite.nl is eind 2004 opgericht en uitgegroeid tot hét onafhankelijke online magazine voor de zelfbewuste, nieuwsgierige single van nu. Singlessite.nl informeert maandelijks ruim 35.000 unieke bezoekers en is een onuitputtelijke informatiebron voor alle M/V singles in heel Nederland. Dit artikel is in zijn geheel ook te bekijken op www.singlessite.nl/cafe-veruit-populairste-ontmoetingsplaats-van-singles/2083





Online Magazine Singlessite.nl