Gemeente Rotterdam

27 maart 2009

Activiteitenkalender B&W Rotterdam van 30 maart t/m 5 april 2009

Wethouder Kriens ondertekent samenwerkingsovereenkomst MEE Rotterdam-Rijnmond Op maandag 30 maart om 13.00 uur ondertekent wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) een samenwerkingsovereenkomst met MEE Rotterdam- Rijnmond (belangenorganisatie voor mensen met een beperking of chronische aandoening) in kamer 121 van het stadhuis. De ondertekenaars zetten zich in om Rotterdamse burgers die in 2009 vanwege aanpassingen in de AWBZ hun begeleiding verliezen, goed terecht te laten komen.
(Voor meer informatie: Bert Brehm, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 ­ 81 46 30 70)

Wethouder Karakus houdt toespraak bij bijeenkomst van Bouwend Rijnmond Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) houdt op maandag 30 maart om 19.00 uur een toespraak bij de bijeenkomst `Financiële crisis: géén bedreiging maar uitdaging' van Bouwend Rijnmond (van Bouwend Nederland) en BNA Regio Delta (Bond van Nederlandse Architecten). De bijeenkomst is speciaal georganiseerd voor bouwers en architecten. Naast wethouder Karakus geven ook Ajiedj Bakas (trendwatcher), Coert Beerman (directievoorzitter Rabobank Rotterdam), Henk Homberg (directievoorzitter Era Bouw) en Floris Alkemade (zelfstandig architect) hun kijk op de financiële crisis in relatie tot de bouwwereld. Locatie van de bijeenkomst is het Nederlands Architectuur Instituut (NAI), aan het Museumpark 25. (Voor meer informatie: Farida Aghris, concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 2177)

Burgemeester Aboutaleb neemt deel aan debat Politieke Jongerenorganisaties Rotterdam Burgemeester Ahmed Aboutaleb neemt op maandag 30 maart om 20.00uur deel aan het debat met Politieke jongerenorganisaties uit Rotterdam in Café de Doelen aan het Schouwburgplein 52. De burgemeester gaat het debat aan met de vertegenwoordigers van de jongerenorganisaties, het publiek en panelleden over verschillende politieke thema's, als het havenbeleid, veiligheidsbeleid en het uitgaansbeleid.. Het debat is een initiatief van Stichting Burger. De stichting probeert met behulp van dit soort debatten het saamhorigheidsgevoel in de samenleving te versterken. (Voor meer informatie: Dirk Jan Keijser, Stichting Burger, 070 ­ 361 60 68)

Wethouder Harbers slaat eerste paal bedrijventerrein Park Zestienhoven Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) slaat op dinsdag 31 maart om 10.30 uur de eerste paal voor het nieuwe pand van G.M. Transport Services op bedrijventerrein Park Zestienhoven. Deze logistieke dienstverlener is daarmee het eerste bedrijf dat zich op dit nieuwe bedrijventerrein gaat vestigen. Met de eerste paal start de bouw van bedrijventerrein Park Zestienhoven. Het bedrijvenpark is een uitbreiding van het huidige bedrijventerrein Hoog Zestienhoven en ligt op steenworp afstand van luchthaven Rotterdam Airport. Het terrein wordt ongeveer 5,5 hectare groot. Het nieuwe bedrijventerrein is zeer geschikt voor bedrijven die Pagina 1 van 5 stedelijk en regionaal actief zijn. De aanleg van nieuwe verbindingswegen en de geplande

Weekbericht Randstad Rail stations zorgen voor een goede bereikbaarheid van het bedrijventerrein. De paal 2009 | 12 wordt geslagen halverwege de Volkelweg . Pagina 2 van 5 (Voor meer informatie: Walter Snoei, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, tel. 010 - 489 71 41)

Wethouder Grashoff aanwezig bij afsluiting straatdialogen Noord Dinsdag 31 maart om 18.30 uur is wethouder Rik Grashoff aanwezig bij de afsluiting van de straatdialogen in de deelgemeente Noord op het Eudokiaplein. Hij neemt de uitkomst van 20 straatdialogen uit Noord in ontvangst. Alle bewoners die mee hebben gedaan zijn bij de bijeenkomst aanwezig. De straatdialogen zijn bedoeld om de saamhorigheid tussen bewoners in de wijk te bevorderen. De straatdialogen kunnen leiden tot verdere afspraken tussen bewoners, bijvoorbeeld over hoe zij met elkaar omgaan en samen zorgen voor de straat. (Voor meer informatie: Gerda Eeuwijk, WS&O Verhaar Eeuwijk, tel. 010 ­ 436 0806)

Wethouder Geluk reikt 1 miljoenste zwemdiploma uit Woensdag 1 april om 9.30 uur reikt wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) het 1 miljoenste C-zwemdiploma uit in het Van Maanenbad, Van Maanenstraat 8. (Voor meer informatie: Marian Mulder, Jeugd, Onderwijs en Samenleving, tel. 010 ­ 891 4454)

Wethouder Geluk bij start jubileum Da Costa school Onderwijswethouder Leonard Geluk geeft op woensdag 1 april om 10.00 uur het startsein van het activiteitenprogramma 100 jaar Da Costa school aan de Johannes Brandstraat 3-7 (Feijenoord). Zowel de school als het gebouw bestaan 100 jaar.
(Voor meer informatie: Marian Mulder, Jeugd, Onderwijs en Samenleving, tel. 010 ­ 891 4454)

Burgemeester Aboutaleb spreekt tijdens het Colourful Business Event Burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt op woensdag 1 april om 10.00 uur, tijdens het netwerkevenement Colourful Business in Ahoy' (Ahoyweg 1). Het evenement wordt geopend door H.K.H. prinses Máxima. Colourful Business is een zakelijke evenement dat zich richt op de nieuwe ondernemersdoelgroepen van Nederland; kleurrijke ondernemers, vrouwen, starters en zzp'ers. Het kleurrijke business evenement staat dit jaar in het teken van `Networking for success' . Deelnemers aan het evenement kunnen luisteren naar prominente sprekers en diverse interviews, deelnemen aan tien verschillende Expert Masterclasses, aanschuiven aan achttien verschillende Networking for Succes tafels en zich laten inspireren tijdens één van de zestien Inspiration for Success sessies.
(Voor meer informatie: Niels van Mil, Organisatie Colourful Business, tel. 024 - 663 569 7)

Wethouder Bolsius bezoekt Zwembad Sportcentrum West Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) bezoekt woensdag 1 april om 10.45 uur het Zwembad Sportcentrum West, aan de Spaanseweg 2-4. De wethouder neemt tijdens zijn bezoek deel aan de les `Meer Bewegen voor Ouderen'. `Meer Bewegen voor Ouderen' is een watergymles op muziek om de mobiliteit van ouderen te bevorderen. In februari 2008 hebben alle Rotterdamse zwembaden van Sport en Recreatie en Sportfondsen Nederland het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen. Dit keurmerk toont aan dat de zwembaden voldoen aan minimaal alle wettelijke voorschriften, met als doel de hygiëne en veiligheid van zwembadbezoekers te waarborgen. Sportwethouder Bolsius bezoekt alle dertien zwembaden. (Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 ­ 417 9324)

Wethouder Grashoff aanwezig bij start My Generation Van 1 tot 5 april 2009 vindt er een Europese jongerenuitwisseling plaats in Rotterdam. Het OBR organiseert deze uitwisseling in het kader van het Europese samenwerkingsproject My Generation, over de (economische) kracht van jongeren. Jongeren uit 12 Europese partnersteden doen mee. Op 1 april om 10.30 uur spreekt cultuurwethouder Rik Grashoff hen toe in het Fotomuseum, Witte de Withstraat 63 en maakt hij kennis met het project. (Voor meer informatie: Ria van der Linde, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 ­ 417 2329)

Wethouder Geluk geeft startsein busproject Check In Woensdag 1 april om 10.45 uur opent wethouder Leonard Geluk de deur van de Check In stadsbus bij woonzorgcentrum Antonius aan de Nieuwe Binnenweg. Check In is een bijzonder vormgegeven stadsbus die is ingericht als bioscoop en expositieruimte. Er zijn twintig zitplaatsen. Bezoekers van de bus krijgen eerst een film te zien. In de film praten grootouders uit vier culturen met hun kleinkinderen. De gesprekken gaan over het land waar ze geboren zijn en over hun leven in Nederland.
Vijf kunstenaars lieten zich inspireren door deze gesprekken en maakten een kunstwerk vanuit hun eigen discipline. Deze kunstwerken zijn ook tentoongesteld in de bus. De bus is te huur voor scholen, maar ook door seniorengroepen en woon-zorgcentra. Met het project Check In wil Pluspunt (expertisecentrum voor senioren en participatie) bruggen slaan tussen generaties en culturen.
(Voor meer informatie: Liesbeth van Well, Pluspunt, tel. 010 - 467 1711)

Wethouder Harbers overhandigt eerste abonnement RotterdamLife Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) overhandigt op woensdag 1 april om 14.30 uur in espressobar Kennis & Koffie aan de Goudsesingel 56, het eerste studentenabonnement van RotterdamLife. Met dit abonnement kunnen studenten die een studie volgen in Rotterdam maar er nog niet wonen, beter kennis maken met de stad. Het abonnement biedt deze groep studenten de mogelijkheid om een maand of twee dagen in een appartement in de stad te wonen. Daarbij krijgen ze de beschikking over een huurfiets, vrijkaartjes voor verschillende culturele evenementen en een abonnement op een sportschool. RotterdamLife is de nieuwe naam van Student City, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Rotterdam, de hogere Rotterdamse onderwijsinstellingen, Stadswonen, Rotterdam Marketing en City Marketing Office (CMO). Rotterdam wil door verschillende initiatieven en projecten studenten en young professionals binden aan de stad. (Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 22 66 19 17)

Wethouder Bolsius opent interactieve tentoonstelling over Kralingse Bos Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) en portefeuillehouder Lucas de Boer (deelgemeente Kralingen-Crooswijk) openen woensdag 1 april om 16.00 uur een interactieve tentoonstelling in het bezoekerscentrum de Groene Inval in het Kralingse Bos. Zij doen dit samen met twee klassen van het Melachtoncollege. De tentoonstelling leert spelenderwijs meer over de natuur en het milieu in het Kralingse Bos. Het zien, horen en ervaren van de natuur in het Kralingse Bos staan centraal. Door het prikkelen van de zintuigen worden de kinderen nieuwsgierig naar het bos. In de tentoonstelling wordt gebruik gemaakt van moderne digitale en audiovisuele middelen en materialen uit de natuur. Het adres van de Groene Inval is Langepad 63. (Voor meer informatie: Annette Hage, communicatie Sport en Recreatie, tel. 010 ­267 2006)

Wethouder Baljeu reikt naturalisatiebesluiten uit
Op woensdag 1 april is wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) van 20.00 tot 21.45 uur aanwezig bij de naturalisatieceremonie in de hal van Publiekszaken stadhuis, tegenover het hoofdbureau van de politie. De wethouder houdt een toespraak en reikt de naturalisatiebesluiten uit. Met dit besluit krijgen de aanwezigen officieel de Nederlandse nationaliteit.
(Voor meer informatie: Sara van Eijk, Publiekszaken, tel. 010 ­ 417 2371)

Wethouder Kriens verzorgt inleiding lezing `sociale kwaliteit van de stad' Op vrijdag 3 april om 19.30 uur verzorgt wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) de inleiding van de lezing van prof. Ton Notten over de sociale kwaliteit van de stad. De wethouder zal haar visie op de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) geven. Het boek "De lerende stad: het laboratorium Rotterdam" van Ton Notten vormt het uitgangspunt van de lezing. Hij zal ingaan op de sociaaleconomische positie van Rotterdam en de betekenis van competenties en sociale bindingen van mensen. Na de lezing gaat hij met de zaal in debat. Het programma is vrij toegankelijk en vindt plaats bij de Dialoog Academie, Rochussenstraat 221.
(Voor meer informatie: Iris Creemers, Dialoog Academie, tel. 010 - 425 7533)

Wethouder Bolsius opent Waterspeeltuin in Hoek van Holland Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent zaterdag 4 april om 13.00 uur de nieuwe Waterspeeltuin in Hoek van Holland. De oude tuin is omgetoverd tot een waar speelparadijs. Zo is er kunstgras, een waterspeelplaats, nieuwe beplanting en zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst. De speeltuin is onderdeel van een park in ontwikkeling. Groene duimen zijn beloningen voor bewonersinitiatieven om (openbare) plekken in de stad op te knappen. De locatie van de Waterspeeltuin is de Pins Hendrikstraat 144d in Hoek van Holland. (Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 ­ 417 9324)

Burgemeester Aboutaleb geeft startschot voor Fortis Marathon Rotterdam Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft op zondag 5 april om 11.00 uur, op de Coolsingel voor het stadhuis, het startschot voor de 29e editie van de Fortis Marathon Rotterdam. De Fortis Marathon Rotterdam is het grootste evenement van Nederland met ruim 21.000 deelnemers aan de start, waaronder de absolute wereldtop. De eerste toploper wordt na ca. 2 uur en 5 minuten over de finish verwacht en gehuldigd door de burgemeester. Ook verwelkomt de burgemeester rond 16.30uur de laatste loper van de marathon.
(Voor meer informatie: directeur Rotterdam Marathon, M.J. Kadiks, tel. 010 ­ 432 3266)

Wethouders Bolsius en Baljeu lopen de Fortis Marathon Rotterdam Zondag 5 april gaat de Fortis Marathon Rotterdam voor de 29e keer van start. Vanuit het stadhuis loopt een estafetteteam mee, bestaand uit wethouder Lucas Bolsius, wethouder Jeannette Baljeu, raadslid Richard Moti en directeur Algemene Zaken Wim Hoogendoorn. Net als vorig jaar lopen de wethouders mee voor het goede doel. Het estafetteteam heeft als doel 10.000,- bij elkaar te lopen voor het Jeugdsportfonds Rotterdam. Het Jeugdsportfonds biedt Rotterdamse jongeren van wie de ouders niet genoeg geld hebben de kans om te sporten. (Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 ­ 417 9324)

En verder...
ondertekent wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) het convenant huishoudelijke verzorging met alle aanbieders in kamer 106 van het stadhuis op donderdag 2 april van 16.00 tot 17.30 uur.
(Voor meer informatie: Bert Brehm, Concerncommunicatie Bestuursdienst, 06 ­ 81 46 30 70)