Gemeente Purmerend

Raad positief over burgerinitiatief adoptie rotondes

30 maart 2009

Meerderheid ziet voordelen sponsoring

In Purmerend kan een bedrijf binnenkort bij wijze van experiment een rotonde adopteren. Wanneer een bedrijf het groen onderhoudt, mag zij in ruil daarvoor een reclamebord plaatsen. Het idee is afkomstig van een inwoner van Purmerend.

Het idee om rotondes in Purmerend te laten 'adopteren' door het bedrijfsleven, is in januari als burgerinitiatief ingediend. Het college had het voorstel onderzocht en de raad geadviseerd om met het voorstel in te stemmen. Een meerderheid van de raad ging donderdag akkoord. In 2009 komt de rotonde Edisonweg/Schakelweg in aanmerking voor adoptie. Een prijsvraag zal uitmaken welk bedrijf de rotonde kan adopteren.

Nieuwe verkeersregelinstallatie Hoornselaan
De raad sprak donderdag ook over een verkeerslichtinstallatie met ledverlichting bij de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Hoornselaan, ter hoogte van de Doplaan. De oversteekplaats met verkeerslichten moet ervoor zorgen dat mensen daar veiliger kunnen oversteken. In de buurt wonen veel ouderen die gebruik maken van deze oversteekplaats. Bij de aanleg wordt rekening gehouden met de aanbevelingen van het wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek SWOV.

De volledige besluitenlijst van deze raadsvergadering is vanaf woensdag 1 april na te lezen.