Politie Hollands Midden

Datum: 30 maart 2009

Hillegom Bromfietser loopt hoofdletsel op Een 24 jarige bromfietser uit Hillegom heeft zondag 29 maart hoofdletsel opgelopen toen hij met zijn bromfiets op de kruising Zanderij met de Van den Endelaan tegen een verkeersbord aanreed. Dit gebeurde rond 18.55 uur. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Lisse Uitgaansgeweld Een 19 jarige man uit Lisse is zondag 29 maart rond 05.00 uur aangehouden als verdacht van het mishandelen van een toezichthouder. Deze hield met nog enkele beveiligers in opdracht van de gemeente toezicht in het centrum van Lisse. Op de Schoolstraat maande hij de Lissenaar te vertrekken omdat deze ruzie leek te zoeken. De Lissenaar ging daar niet op in en er vielen klappen. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht in deze zaak en de verdachte zit daarvoor nog vast.

Eerder die nacht, zo rond 03.10 uur vond er in een uitgaansgelegenheid aan de Schoolstraat een mishandeling plaats. Een 17 jarige man uit Lisse kreeg daar een kopstoot van een 23 jarige man uit Lisse als reactie op een duw tegen zijn vriendin. De verdachte is die zondagmiddag na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Katwijk Kemphanen vliegen elkaar in de haren De politie heeft zondag 29 maart een 19 jarige man uit Katwijk en een 23 jarige man uit Rijnsburg aangehouden. Beiden waren elkaar rond 04.10 uur op de Tramstraat in de haren gevlogen en vielen over en weer klappen. Waarom ze dit deden is nog niet duidelijk. De verdachten zitten voor het onderzoek nog vast.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op zaterdagnacht 28 maart, rond 00.20 uur, twee jongens aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 19 jarige Leidenaar. De Leidenaar deed aangifte nadat hij op de Lammermarkt in het gezicht was geslagen. Hij had hier een buil en een gebroken tand aan overgehouden. De twee verdachten waren door de portier apart genomen waarna er werd gewacht op de politie. De politie heeft beiden verhoord. Een van de verdachte, een 21 jarige man uit Leiderdorp, bleek niet geslagen te hebben en kon na een verklaring weer naar huis. De andere verdachte, een 20 jarige Leidenaar, heeft een dagvaarding gekregen.

Alphen a/d Rijn Verdachten van vernieling aangehouden De politie heeft zaterdagavond 28 maart drie Alphenaren van 19, 20 en 29 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woonwinkel aan de Raadhuisstraat. Een getuige zag hoe de ruit werd ingetrapt en belde de politie. De mannen die daarna een restaurant in dezelfde straat waren binnengegaan werden kort daarop aangehouden.

Hazerswoude-Rijndijk Man met flesje op hoofd geslagen In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 maart is een 38 jarige man zonder verblijfplaats mishandeld bij de Rabobank aan het Frederik van Eedenplein. De man werd lastiggevallen door een groep jongeren. De man werd meerdere keren geschopt door in ieder geval één persoon en met een bierflesje tegen het hoofd geslagen. De jongens renden hierna weg. Enkelen stapten in een auto. Een voorbijganger belde de politie waarna de man naar het ziekenhuis werd overgebracht. De politie onderzoekt de mishandeling en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Nieuwkoop Jongen mishandeld Een 17 jarige Nieuwkoper is zondag 29 maar even na 04.00 uur mishandeld door drie onbekende jongens. De Nieuwkoper fietste samen met een vriend over de Churchilllaan toen hij uit het niets werd belaagd door de drie onbekenden. De Nieuwkoper kwam hierna op de grond terecht en kreeg nog enkele klappen in zijn gezicht. De vriend probeerde tevergeefs tussen de personen te komen. De drie gingen er vandoor in de richting van de Maarten Freeke Wije/Halve Roe. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Onderzoek brandstichtingen aan auto's De politie doet onderzoek naar brandstichtingen aan vier auto's en drie pogingen. In de avond van vrijdag 27 maart of de nacht van zaterdag 28 maart werd gemeld dat een auto op de Scheltemastraat in brand had gestaan. De eigenaar ontdekte de brand zaterdagmorgen en had niets van de brand gemerkt. De auto raakte total loss. In dezelfde nacht werd geprobeerd brand te stichten aan drie auto's op de Westerkade. De politie zag brandschade ter hoogte van de benzinetank van één van de auto's. Bij de twee andere auto's waren de kleppen van de benzinetank open. In de nacht van zondag 29 maart kreeg de politie de melding dat er wederom brand was aan auto's. Dit keer op de Zuidelijke Steijnkade. Door de flinke rookontwikkeling en de windrichting werden de gevels van twee woningen door de vlammen getroffen. Bewoners van drie woningen moesten voor enige tijd hun woningen verlaten. Twee ruiten van woningen sprongen door de brand. Drie woningen liepen schade op door de brand. De politie onderzoekt de branden en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Ook vraagt zij bewoners alert te zijn op verdachte situaties en direct de politie te bellen.

Gouda Aanhouding bij café ruzie De politie hield zondag 29 maart rond 00.45 uur een 29 jarige man uit Gouda aan bij een café ruzie aan de Nieuwe Markt. De verdachte maakte deel uit van een groep die bij binnenkomst al direct ruzie zochten. Ze waren onder invloed van alcohol al dan niet in combinatie met drugs. De portier van het café die tussenbeide kwam kreeg vervolgens meerdere klappen. De verdachte is na zijn verhoor die zondag weer in vrijheid gesteld. De politie zal nog meer mensen in deze zaak gaan horen en maakt proces-verbaal op.

Gouda Inbraak bij supermarkt De politie doet onderzoek naar de inbraak in een supermarkt aan de Ferdinand Huyckstraat die in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart plaatsvond. Uit de supermarkt werden sigaretten en geld gestolen.

Gouda Fietser raakt gewond bij aanrijding Een 57 jarige vrouw uit Gouda is zaterdag 28 maart rond 14.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding die zij had met een 38 jarige automobilist uit Lelystad. De vrouw liep een gebroken pols en knie op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het ongeval gebeurde toen de vrouw met haar fiets de kruising Burgemeester van Reenensingel met de Ridder van Catsweg overstak. Zij vergat daarbij voorrang te verlenen aan de auto die over de Van Reenensingel reed.

Gouda Mensen schieten te water geraakte automobilist te hulp Meerdere mensen zijn zondag 29 maart rond 12.30 uur op de Goudse Poort te hulp geschoten bij een te water geraakte automobilist. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de 21 jarige man uit Capelle aan den IJssel van de weg en kwam op z'n kant in het water te liggen. Mensen en agenten sprongen te water en door gezamenlijke inspanning lukte het ze de auto weer om te duwen. De bestuurder lag daardoor niet meer onder water en kon door de brandweer uit de auto gehaald worden. Voor onderzoek en onbekend letsel werd de bestuurder naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht.

De samenwerking tussen te hulp geschoten mensen en de hulpdiensten was hartverwarmend. Op de wal werden mensen met dekens opgevangen en bekeken door ambulancepersoneel. De brandweer stelde doucheruimte en droge kleding beschikbaar voor mensen die dat wilden. Dankzij de snelle hulp maakt het slachtoffer het inmiddels goed.

-------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --