Gemeente Gilze en Rijen

Extra vliegbeweging Antonov vliegbasis Gilze-Rijen

Een Antonov 124 transportvliegtuig landt op maandag 30 maart op vliegbasis Gilze-Rijen. Het Russisch transportvliegtuig komt materialen ten behoeve van de ISAF missie halen om deze aansluitend naar Afghanistan te vervoeren. De Antonov landt (onder voorbehoud) in de loop van de van de ochtend en vertrekt aan het eind van de middag vanaf Gilze-Rijen naar het missiegebied.

Het Defensie Helikopter Commando ondersteunt de uitzending ISAF Stage III sinds april 2006 met personeel en materieel. De hoofdtaak van de gevechtshelikopters is verkenning, beveiliging en ondersteuning van de grondtroepen, de transporthelikopters hebben het vervoeren van personeel en materieel als taak. Op dit moment zijn vijf Apache gevechtshelikopters van het 301 squadron en vijf Cougar transporthelikopters van het 300 squadron werkzaam binnen de Air Task Force in Afghanistan.

Met deze vlucht wordt een begin gemaakt met het rouleren van de Cougar transport-helikopters voor de Chinook transporthelikopters. De komende periode vinden er meerdere van dergelijke vluchten plaats vanaf vliegbasis Gilze-Rijen.

Voor vragen over de extra vliegbewegingen kunt u contact opnemen met de Sectie Voorlichting & Communicatie vliegbasis Gilze-Rijen, deze is op werkdagen van 08.00 - 16.30 uur te bereiken op telefoonnummer 0161-296100.