Politie Gelderland-Zuid

Automobilist loopt tegen de lamp

Neerijnen, 30-03-2009 o Zondagmiddag omstreeks 15.10 uur kregen agenten via de meldkamer te horen dat een bestuurder met zijn auto op de A2 zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Getuigen hadden ook gezien dat deze bestuurder een rotonde in Waardenburg in tegengestelde richting had gereden, daarbij uit de bocht was gevlogen en vervolgens tegen een lantaarnpaal was gebotst. Na de aanrijding zou hij met gierende banden zijn weggereden. Hierbij spatte het grind hoog op en kwam op andere autos terecht. Deze autos liepen hierdoor schade op. De eigenaars hebben hiervan aangifte gedaan. Na het sporenonderzoek zijn de agenten in de omgeving gaan zoeken naar de bewuste auto. Ook andere eenheden keken naar de auto uit.

In de Tieflaarsestraat in Neerijnen zagen agenten een auto aan de kant staan met de motorkap open. Gezien de schade aan deze auto werd al snel duidelijk dat dit de auto was waar de agenten naar zochten. De bestuurder, een 22-jarige man uit Nieuwegein werd aangehouden. De man gaf in zijn verklaring op het bureau aan, dat hij een agressieve rijstijl had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is na het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de avond in vrijheid gesteld. (14)

Laatst gewijzigd 30-03-2009 10:06 | © Regio Gelderland-Zuid |