Gemeente Meerssen


Persbericht van maandag 30 maart 2009

Marsna Erepenning voor huisarts Van Erp uit Meerssen

Op zaterdag 28 maart 2009 heeft burgemeester mr Ricardo Offermanns de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uitgereikt aan de heer T.J.J.M. (Theo) van Erp uit Meerssen. De heer van Erp ontving de Marsna Erepenning vanwege zijn jarenlange inzet als huisarts voor de Meerssense samenleving. De erepenning is uitgereikt bij gelegenheid van zijn afscheidsreceptie in gemeenschapshuis De Stip in Meerssen.

Achtergrond
In 1975 begon de heer Theo van Erp zijn huisartsenpraktijk aan de Beekstraat in Meerssen. Mede door zijn toedoen werd in 1980 de Huisartsen Maatschap Meerssen opgericht samen met de toenmalige huisartsen America, Gielen, Heiligers en Ritzen. De heer Van Erp was hierbij de deskundige op het gebied van automatisering en deed vele jaren de boekhouding.

In 2005 was de heer Van Erp medeoprichter van het Huisartsen Centrum Meerssen. Dit centrum werd op 1 oktober 2005 geopend aan de Proost de Beaufortstraat in Meerssen.

De heer Theo van Erp is tevens jarenlang voorzitter geweest van de vroegere Regionale Huisartsen Vereniging en was bestuurslid van de huisartsenpost (waarneming). De Regionale Huisartsen Vereniging stond o.a. voor verbetering van de samenwerking tussen huisartsen op regionaal niveau en leverde tevens een bijdrage aan de verbeterde organisatiestructuur van de Huisartsenpost Maastricht-Heuvelland.

Op 1 april aanstaande neemt de heer Theo van Erp officieel afscheid als huisarts en gaat met pensioen.