Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 30-03-2009

Inbrekersgereedschap

NIEUWEGEIN De politie hield op zondagavond 29 maart drie jongemannen aan omdat zij inbrekersgereedschap bij zich hadden.

Rond 23.05 uur controleerden agenten op de Richterslaan een auto met drie inzittenden. In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop werd het drietal, jongemannen van 19, 20 en 22 jaar en allen uit Nieuwegein, aangehouden. Het gereedschap werd in beslag genomen. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Kunstwerk vernield

HOUTEN Een kunstwerk werd op zondagmiddag 29 maart door meerdere jongens vernield.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jeugd op de Schalkwijkseweg een kunstwerk aan het vernielen waren. Ter plaatse troffen agenten vijf jongens aan, één van 8 jaar, één van 10, en drie van 11 jaar. Eén van de 11-jarigen kwam uit De Bilt, de rest uit Houten. Getuigen verklaarden dat het vijftal vlak daarvoor het kunstwerk had vernield.

Het kunstwerk bestond uit blokken aan staaldraden. Meerdere blokken lagen kapot op de grond en de kinderen bleken die te hebben kapotgeslagen/-geschopt. De agenten hebben contact opgenomen met al de ouders. Zij gingen akkoord met een STOP-maatregel.

Bekrassen autos

VIANEN Een man werd op zondagmiddag 29 maart aangehouden voor het bekrassen van meerdere autos.

Rond 12.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Haviklaan autos zou hebben bekrast. Ter plaatse spraken agenten met getuigen die hen naar een woning wezen, waar de verdachte zich zou bevinden. In de betreffende woning hielden de agenten de verdachte, een 28-jarige man uit Den Dolder, aan. Hij bleek in totaal drie autos te hebben bekrast. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.