Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 30-03-2009

Verwarde man

ZEGVELD - Op zondagavond 29 maart werd een verwarde man aangehouden.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Meije in een auto zou zitten. Hij zou onder invloed van drugs zijn en in een psychose verkeren. Agenten gingen ter plaatse en troffen de Zegvelder (leeftijd wordt niet gegeven) in de auto aan. Hij reageerde bijna niet en de komst van een ambulance werd verzocht.

Toen de ambulance ter plaatse kwam, wilde de Zegvelder niet meewerken. Hij verzette zich hevig en moest worden geboeid. Hij kreeg van een ambulancebroeder een injectie om te kalmeren. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en tevens had hij een gesprek met een arts van de crisisdienst. De arts besloot dat de Zegvelder niet gedwongen kon worden opgenomen. Hij werd daarna naar het politiebureau overgebracht.

In de auto van de Zegvelder troffen agenten een hoeveelheid harddrugs, een luchtbuks, alarmpistool en messen aan. Bij een onderzoek in zijn woning werden messen en zwaarden aangetroffen. Alles werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Veel te hard

MAARSSEN Twee automobilisten moesten op zondag 29 maart hun rijbewijs inleveren omdat zij veel te hard reden.

De politie controleerde van 16.30 uur tot 18.00 uur en van 20.55 uur tot 22.00 uur op de Zuilense Ring. Elf automobilisten werden bekeurd omdat zij beduidend te hard reden. Twee van hen, mannen van 20 en 27 jaar uit Driebergen-Rijsenburg en Utrecht, reden dermate hard dat zij hun rijbewijs in moesten leveren. Zij reden geijkt 170 en 169 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt.

Graffiti

WOERDEN Vijf jongelui bekladden op zondagmiddag 29 maart brievenbussen. Zij mochten hun eigen kunst verwijderen.

Rond 15.35 uur werd de politie gebeld dat jongeren op de Anton Mauvestraat vernielingen zouden hebben gepleegd. Ter plaatse spraken agenten met de vijf jongeren, twee meisjes van 13 en 14 jaar en drie jongens van 16 (2) en 17 jaar. De 17-jarige komt uit Benschop, de overigen uit Woerden. Het vijftal bekende in een portiek met een watervaste stift meerdere brievenbussen te hebben beklad. Geen van de bewoners wenste aangifte te doen als de vijf de boel schoon zouden maken. Zo geschiedde.

Vechtpartij

KOCKENGEN In de vroege ochtend van zondag 29 maart kregen meerdere personen het met elkaar aan de stok.

Rond 04.05 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen 30 man op de Portengen. Agenten gingen ter plaatse, troffen daar wel 40 à 50 man op straat aan, maar de rust was teruggekeerd. Op de grond lag een 16-jarige jongen uit Kockengen. Hij had een hoofdwond. Een vriend van hem, een 18-jarige jongeman uit Kockengen, had licht letsel aan zijn hoofd. Beiden waren verbaal agressief en wilden niets met de politie te maken hebben. De 16-jarige jongen werd voor behandeling per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De ander had geen behandeling nodig.

Agenten spraken met meerdere aanwezigen. Daaruit bleek dat een groep van ongeveer 10 jongens ruzie hadden gekregen met onder andere de twee bovenstaande jongens. Daarbij zou met flessen zijn gegooid. De reden voor de ruzie werd niet duidelijk. Een 31-jarige man was tussenbeiden gekomen en had daarbij licht letsel in zijn gezicht opgelopen door rondvliegend glas. Geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen.