Politie Groningen

Maandag 30 maart 2009

Provincie Groningen, 30-03-2009

Leek: man aangehouden

Een 40-jarige inwoner van Leek werd zondagmiddag aangehouden. De man verdacht enkele jongens van 9 en 10 jaar ervan dat zij stenen, poep en stokken op de oprit van zijn huis in wijk de Wolvenschans hadden gegooid. Hij zou een van de jongens daarna hebben gedwongen alles op te ruimen. Een andere jongen zou hij op de fiets hebben achterhaald en een aantal keren hebben gevloerd. Volgens de man had hij dat gedaan omdat de knaap er vandoor wilde gaan. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Vriescheloo: man valt uit boom

Een 46-jarige inwoner van Vriescheloo is zondagmiddag naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd nadat hij bij zijn woning aan de Dorpsstraat uit een boom was gevallen. De man was aan het snoeien toen een grote tak afbrak en tegen de ladder viel waar de man opstond. Hij viel van een hoogte van zon vijf meter. De man liep hoofdletsel op. De traumaheli verleende assistentie aan het ambulancepersoneel.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Vandaag, maandag 30 maart, controleert de politie op de volgende plaatsen:

N360 Groningen - Ten Boer en N46 Bedum Uithuizen.