Politie Gelderland-Zuid

Zevenentwintig man op politiebureau

Nijmegen, 30-03-2009 o In de nacht van zaterdag op zondag rond twee uur meldde een bewoner van een flat in de wijk Zwanenveld dat er veel rookontwikkeling was. Hij ging direct na zijn telefoontje met de politie de overige bewoners waarschuwen. Het leek of de zwarte rook uit de kelders kwam.

Binnen korte tijd stonden ambulance, brandweer, politie én bewoners van drie woonlagen van de flat buiten. Enkele bewoners liepen ademhalingsproblemen op toen zij door de zwarte rook in het trappenportaal naar buiten gingen. Rond tien voor half drie was de brand onder controle en keek de brandweer of er mogelijk meer brandhaarden waren. De rook was via de kelderruimten van de flat de trappenhal in gekomen.

Kop koffie

Rond half drie kon het sein brand meester worden gegeven. Vanwege de kou werd door brandweer en politie besloten de bewoners op te vangen op het politiebureau in Dukenburg. Daar werden de zevenentwintig betrokkenen warm gehouden met een kop koffie. Zo kon ondertussen de brandweer zorgen dat de rookontwikkeling uit het flatgebouw verwijderd werd. De brandweer was nog ruim een uur bezig het pand rookvrij te blazen en metingen te verrichten. Om vier uur konden de bewoners terug naar hun woning. In één van de kelderboxen bleek veel rotzooi te staan dat is gaan smeulen. (13)

Laatst gewijzigd 30-03-2009 10:50 | © Regio Gelderland-Zuid |