Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Voorontwerp-bestemmingsplan 'Schenkel-noord'

Voornemen opstellen bestemmingsplan en voorontwerp-bestemmingsplan 'Schenkel-noord'

Het college maakt onder verwijzing naar artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend voornemens te zijn een bestemmingsplan voor `Schenkel-Noord' op te stellen. Tegen dit voornemen kunnen geen zienswijzen naar voren worden gebracht. Wel kunt u een inspraakreactie geven op de inhoud van het voorontwerp-bestemmingsplan.

Plangebied
Het noordelijke gedeelte van de wijk Capelle-Schenkel omvat een woonwijk (Molenbuurt), twee gezondheidscomplexen (het IJsselland Ziekenhuis en BAVO Europoort) en sportpark Schenkel.

Voorontwerpbestemmingsplan `Schenkel-Noord'
Inmiddels is het voorontwerpbestemmingsplan `Schenkel-Noord' opgesteld. In dit voorontwerpbestemmingsplan zijn de volgende hoofdbestemmingen opgenomen:

* Maatschappelijk: BAVO Europoort en IJsselland Ziekenhuis (bouwmogelijkeden: parkeerdek + uitbreiding van het ziekenhuis ingegeven door de zorgvraag-efficiëntere zorgverlening);
* Woongebied: De Molenbuurt. Conserverend bestemmen dat wil zeggen behoud parkeerplaats op eigen erf, beroep aan huis mogelijk maken;
* Sport: Sportpark Schenkel. Inpassing van herstructurering Sportpark Schenkel, waarbij 30% van de bestemming `sport' wordt ingericht ten behoeve van openbaar groen (exclusief de sportvelden). Binnen de bestemming behoren de realisatie van clubgebouwen, tribunes en een tennishal tot de mogelijkheid.

Bijbehorende documenten bij bovenstaande bestemmingen zijn:
* Voorontwerpbestemmingsplan Schenkel-Noord (10MB);
* Onderzoeken Sportpark (akoestisch, luchtkwaliteit, watertoets, verkennend bodemonderzoek en natuurtoets);

* Onderzoeken IJsselland Ziekenhuis (Bezonningstudie parkeerdek, akoestisch, luchtkwaliteit en verkennend bodemonderzoek (25MB))

Bovenstaande documenten kunt u downloaden door op de blauwe teksten te klikken. Houdt u er rekening mee dat er grote bestanden bij zijn.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan Schenkel-Noord ook inzien in ons Geografisch informatiesysteem onder Voorontwerp Schenkel Noord.

Wettelijk overleg
Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere Gedeputeerde Staten, de Inspectie VROM, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, gemeente Rotterdam en de deelgemeente Prins Alexander van Rotterdam.

Inspraak
Op grond van de Inspraakverordening hebben we besloten een ieder in de gelegenheid te stellen een inspraakreactie te geven over het voorontwerp-bestemmingsplan `Schenkel-Noord'. Er is expliciet gekozen om inspraak te verlenen op het voorontwerp-bestemmingsplan, zodat bewoners actief en bewust betrokken worden bij het bestemmingsplanproces.

Stukken ter inzage
U kunt de stukken hierboven downloaden.
Vanaf donderdag 19 maart 2009 tot en met woensdag 29 april 2009 ligt het voorontwerp-bestemmingsplan `Schenkel-Noord' ook ter inzage in het Informatiecentrum. Dit is geopend op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur.

Inspraakreacties
U kunt reageren op het voorontwerp-bestemmingsplan `Schenkel-Noord' via het reactieformulier.

Van donderdag 19 maart 2009 tot en met woensdag 29 april 2009 kunt u ook schriftelijk uw inspraakreactie over het
voorontwerp-bestemmingsplan `Schenkel-Noord' naar voren brengen. U kunt uw inspraakreacties richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

U kunt uw reactie ook mondeling indienen. Hiervoor kunt u binnen de inspraakperiode een afspraak maken met mevrouw M.E. Smits, telefoonnummer (010) 2848792, e-mail m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

Informatieavond
Op woensdag 1 april 2009 vindt van 20.00 uur tot 21.30 uur een informatieavond in het gemeentehuis plaats over de herziening van het bestemmingsplan `Schenkel-Noord'. We willen u tijdens deze avond informatie geven over de procedure en ontwikkelingsmogelijkheden die het bestemmingsplan mogelijk maakt. Aan de orde komen onder meer de herstructurering van het sportpark Schenkel, het parkeren en de bouwmogelijkheden voor het IJsselland Ziekenhuis. Tijdens de avond kunt u ook een inspraakreactie indienen.