Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen spreekt Amerikaanse Afghanistan-gezant

30 mrt 2009 | Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen voert aan de vooravond van de internationale Afghanistan-conferentie in Den Haag besprekingen met Richard Holbrooke, de Amerikaanse speciaal vertegenwoordiger voor Afghanistan en Pakistan.

Holbrooke is nauw betrokken bij het doorlichten van de internationale aanpak in Afghanistan. Ze zullen van gedachten wisselen over de grotere nadruk die de Verenigde Staten willen leggen op politiek overleg en opbouw.

Minister Verhagen zal de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon bij zijn aankomst begroeten in Rotterdam Airport en de conferentie met hem bespreken. Aansluitend heeft minister Verhagen een werkdiner met zijn twee mede-voorzitters speciaal VN-gezant Kai Eide en de Afghaanse minister van Buitenlandse Zaken Spanta.

Verder spreekt Verhagen met zijn Canadese ambtgenoot Lawrence Cannon. In Afghanistan leiden de Canadezen de NAVO-stabilisatiemacht in de zuidelijke provincie Kandahar. Daarnaast voeren de beide ministers overleg over de komende NAVO-top.

In de voormiddag brengt minister Verhagen een kort bezoek aan het World Forum in Den Haag, de locatie waar de Afghanistan-conferentie gehouden zal worden.

Meer informatie


* De officiële conferentiewebsite Externe link


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Afghanistan Conference 2009
Dossier Afghanistan