Politie Drenthe

Maandag

Assen, 30-03-2009

Alcomobilisten in Drenthe

ZWARTEMEER Zondagavond bekeurde de politie een 53-jarige inwoner van Erica. De man reed onder invloed, 985 ug/l, over de Kamerlingswijk toen hij gecontroleerd werd. Het rijbewijs van de alcomobilist werd ingevorderd. Tevens bleek de APK vervallen te zijn. (09-022686)

Politie bekeurt hardrijdende alcomobilist
VALTHE In de nacht van zondag op maandag viel het rijgedrag van een 49-jarige bestuurder uit Valthermond op. De man reed in zijn auto over de Wolfsbergenweg in Emmen, sloeg af in de richting van Weerdinge en vervolgde zijn weg richting Valthe. Dit gebeurde met een snelheid van 150 km/u. In de Hoofdstraat in Valthe werd de man aan de kant gezet. Hij blies 600 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-022724)

Hardleerse beginnend bestuurder

HOOGEVEEN Een 20-jarig beginnend bestuurder uit Hoogeveen liep in de nacht van zondag op maandag tegen de lamp. Hij reed onder invloed over de Van Limburg Stirumstraat. Hij blies 525 ug/l waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd en hij tevens een rijverbod kreeg. Kort nadat de Hoogevener thuis was gekomen stapte hij wederom in zijn auto en werd aan de Eems aan de kant gezet. Hij blies nu 445 ug/l. Na overleg met justitie werd besloten beide zaken, twee keer rijden onder invloed, rijden tijdens rijverbod en rijden met ingevorderd rijbewijs, bij elkaar te voegen. De man moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (09-022713 / 09-022722)

Autoinbraken
ASSEN Tussen zaterdagavond en zondagavond vonden er autoinbraken plaats bij een garagebedrijf aan de Wenkebachstraat. Van drie van de vier binnen een afgesloten hekwerk staande personenautos werd een ruit ingeslagen. Bij een vierde auto werd een portier geopend. Uit alle autos werd een autoradio ontvreemd. (09-022706)

HOLLANDSCHEVELD Tussen zondagavond en maandagmorgen werd er ingebroken in een aan de Kreuzestraat geparkeerde personenauto. Een portierraam werd vernield waarna het navigatiesysteem en een mapje met CDs werd weggenomen. (09-022729) In dezelfde nacht hoorde een bewoonster van de Rechtuit in Hollandscheveld een vreemd geluid. Toen haar echtgenoot uit het raam keek zag hij een onbekende man verdacht bij hun aan de Gagelstraatstraat geparkeerde auto staan. Toen hij hem aanriep vluchtte hij per fiets richting Zandwijkstraat. (09-022728)

Woninginbraken
ASSEN Zondagmiddag tussen 12.30 en 14.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Koldakker. De dader wist met behulp van een aangetroffen ladder een op de ventilatiestand staand uitzetslaapkamerraam te openen. Uit de woonkamer werd een laptop weggenomen. (09-022640)

ASSEN Zondagavond tussen 18.00 en 20.15 uur werd er ingebroken in een woning aan de Rolderstraat. Via de achterzijde werd een slaapkamerraam op de bovenverdieping vernield. De buit bestond uit twee laptops en geld. (09-022694)

Politie houdt dader vernieling openbaar groen aan

RUINEN Zondagmiddag hield de politie een 19-jarige inwoner van Ruinerwold aan. Getuigen zagen hem met zijn auto crossen over het openbaar groen aan De Kaamp. Diepe rijsporen achterlatend verdween hij maar werd thuis aangetroffen. Ondanks dat hij zijn auto al weer had schoongespoten bekende hij de vernieling. De politie maakt proces-verbaal op en de gemeente zal ingelicht worden. (09-022671)

Brandstichting in berging flatgebouw

EMMEN Zondagmiddag ontstond er brand in de berging van een flatgebouw aan de Ekselerbrink. De brandweer wist de brand snel te blussen. Na onderzoek bleek dat de deur van de berging om te openen vernield was waarna papier in de brand was gestoken. Omdat er bij de bewoners boven de bergruimte niet open gedaan werd besloot de politie een ruit in te slaan om te kijken of er iemand aanwezig was. Ondanks de rookontwikkeling in de woning werden er geen personen en/of dieren aangetroffen. (09-022644)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.