Gemeente Elburg

Gewoon Gemak

270309 Persbericht Project Gewoon Gemak

Persbericht

Elburg, 27 maart 2009

Elburg start met het project Gewoon Gemak!

Op dinsdag 24 maart jl. heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in te stemmen met het projectplan Gewoon Gemak! Hierdoor kan worden gestart met dit project met als doelstelling de bestaande woningvoorraad in de gemeente Elburg zodanig aan te passen dat het voor oudere inwoners van de gemeente mogelijk wordt om langer zelfstandig in hun woning te blijven wonen.

De komende jaren komt Nederland in een vergrijzingsgolf terecht. Ook in de gemeente Elburg speelt deze demografische ontwikkeling de komende jaren een grote rol. Het aantal inwoners dat de leeftijd van 65 jaar zal passeren, gaat flink toenemen. De overheid heeft als taak om deze groeiende groep van geschikte en passende huisvesting te voorzien. Omdat de nieuwbouwplannen in de gemeente Elburg de vraag naar passende huisvesting voor ouderen niet kan opvangen, wil het gemeentebestuur zijn inwoners informeren, adviseren en faciliteren in het aanpassen van hun koop- of huurwoning, zodat ze langer zelfstandig in hun woning kunnen blijven wonen. Hierbij gaat het in eerste instantie om kleine zaken, voornamelijk het aanbrengen van gemaksvoorzieningen in en rondom de woning zoals het plaatsen van een antislipmat, het aanbrengen van een beugel in de badkamer of het plaatsen van een buitenlamp naast de voordeur. Ook de mogelijkheden voor het ingrijpender aanpassen van woningen komen aan bod. Hierbij valt te denken aan het verwijderen van drempels of het aanbrengen van een traplift in een woning.

Het project zal worden gestart in twee pilotgebieden, namelijk 't Harde Zuidoost en Doornspijk/Hoge Enk en zal in samenwerking met verschillende partijen worden uitgevoerd, waaronder de woningstichtingen UWOON en Omnia Wonen, Stichting Wiel en diverse zorginstellingen. De voorbereidingen voor de twee pilots zijn inmiddels in volle gang en vanaf september 2009 zal het project daadwerkelijk worden uitgevoerd in de twee genoemde gebieden. laatst gewijzigd: 30-03-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 270309 Persbericht Project Gewoon Gemak | grootte: 2,20 kb