Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Uitleen hulpmiddelen naar Thuiszorg Groningen (persbericht 019, 2009)

Per 1 april kan iedereen terecht bij Thuiszorg Groningen voor de uitleen van hulpmiddelen die acuut ingezet kunnen worden. Aan de Molendijk 17 in Hoogezand zijn de hulpmiddelen van maandag tot en met vrijdag af te halen/brengen van 08.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Dit zijn hulpmiddelen die in principe niet langer dan 6 maanden nodig zijn, zoals klossen, po-stoelen, een simpele niet aangepaste rolstoel, krukken e.d.

Tot 1 april is de uitleen van hulpmiddelen ondergebracht bij het loket Wonen Welzijn Zorg in het gemeentehuis. De inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer kunnen hier nog steeds terecht voor vragen over huishoudelijke hulp, aangepast wonen, welzijn en zorg. Het loket biedt informatie, ondersteuning en advies bij onder andere het aanvragen van huishoudelijke hulp, een rolstoel of om de weg te kunnen vinden naar de vele organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Thuiszorg Groningen wil een klantgerichte persoonlijke dienstverlening bieden, waarbij de klant zoveel mogelijk direct geholpen kan worden. Het verstrekken van hulpmiddelen behoort tot de primaire taken van de Thuiszorgorganisatie. Er is een volledig toegeruste balie en magazijn voor het verstrekken van hulpmiddelen aan de Molendijk 17 in Hoogezand. Vanaf 1 april kunnen personen hier dan ook terecht voor de uitleen, verhuur, verkoop, bezorgen/ophalen van hulpmiddelen en verpleegartikelen. Hiervoor hoeven ze geen klant te zijn van de Thuiszorg. Naast deze hulpmiddelen zijn bij dit loket ook alle andere diensten van Thuiszorg Groningen te verkrijgen (bijvoorbeeld diëtiste, ergotherapie).

De gemeente Hoogezand-Sappemeer en Thuiszorg Groningen willen ervoor zorgen dat men niet tevergeefs bij het loket Wonen Welzijn Zorg komt voor het afhalen en terugbrengen van de hulpmiddelen. Daarom worden vanuit beide loketten hulpmiddelen verstrekt in een overgangsperiode van 14 dagen.