Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Man uit auto geslingerd bij ongeval           |

Een 71-jarige man uit Dieren is zondagavond 29 maart rond 20:20 uur tijdens een éénzijdig ongeval uit zijn auto geslingerd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Het ongeval vond plaats op Kanaal Zuid in Apeldoorn. De man reed in een bestelbus vanuit de richting Apeldoorn in de richting Dieren. De man verklaarde op een gegeven moment te zijn verblind door een tegenligger, waardoor hij met de rechterzijde van de auto tegen een boom reed. Hierdoor draaide de bus, en is hij met stoel en al uit de auto geslingerd. De bus draaide vervolgens door tegen een boom aan de andere zijde van het kanaal. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.

|     |Apeldoorn - Autokraken                                    |

Maandagochtend 30 maart kwam bij de politie rond 00:45 uur een melding binnen van een in gang zijnde auto-inbraak aan de Spreeuwenweg in Apeldoorn.


Aanrijdende agenten zagen een man die voldeed aan het signalement van de melder met de fiets aan de hand lopen. Nog voordat de agenten hem konden aanspreken springt de man op zijn fiets en fietst op hoog tempo de Hopweg in. Dit resulteerde in een achtervolging over de Hopweg, Spreeuwenweg en Mussenweg. De man weet te ontkomen door een voetgangersdoorgang in te fietsen.


Bij nader onderzoek blijkt dat er niet alleen is ingebroken in twee auto's aan de Spreeuwenweg, maar ook in een auto aan de Hopweg. Van alledrie de auto's zijn de ramen vernield. Of er spullen weggenomen zijn uit de auto's is nog onbekend. De politie verzoekt mensen die mogelijk iets gezien van de inbraken om te bellen met de politie via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Insluiper in woning                           |

Een 42-jarige inwoonster uit Apeldoorn is zondagavond 29 maart rond 19:15 uur opgeschrikt door een insluiper in haar woning.


De vrouw zat in de woonkamer van haar huis aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn toen zij glasgerinkel in de keuken hoorde. Zij ging kijken en zag een man in haar keuken staan. Toen de vrouw zei dat ze de politie ging bellen vertrok de man. Het keukenraam van de woning is geforceerd en het slot van de schuur is verdwenen. Voor zover bekend is er verder niets weggenomen. De politie onderzoekt de insluiping.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --