Gerechtshof Arnhem


Bouwvergunning gezondheidscentrum Jacobslaan Nijmegen niet geschorst

Arnhem, 30 maart 2009 - De gemeente Nijmegen heeft op 18 februari 2009 een bouwvergunning verleend voor het vergroten van het gezondheidscentrum aan de Jacobslaan in Nijmegen. Een deel van de omwonenden (verzoekers) heeft daartegen bezwaar gemaakt.

De verzoekers hebben betoogd dat in de aanvraag bouwvergunning ten onrechte sprake is van kadastraal perceel L 4813, plaatselijk bekend St. Jacobslaan 343. Op basis van de stukken en de informatie die tijdens de zitting naar voren is gebracht stelt de voorzieningenrechter vast dat het gezondheidscentrum voorafgaand aan de verbouwing en uitbreiding huisnummer 343 had. Dat gebouw lag vrijwel geheel op het kadastrale perceel sectie L, nummer 4811 (later volgens informatie ter zitting van verweerder gewijzigd in nummer 4813). Een substantieel deel van de uitbreiding is gerealiseerd op het naastgelegen perceel. Op dit perceel bevond zich een gebouw met huisnummer 345. Dat gebouw is gesloopt om uitbreiding van het gezondheidscentrum mogelijk te maken. Het merendeel van laatstgenoemd gebouw bevond zich op het kadastrale perceel sectie L, nummer 4543.

De gemeente Nijmegen heeft in een brief aan verzoekers toegelicht dat het pand met huisnummer 345 is gesloopt en daarom als adres niet meer bestaat, zodat de bouwvergunning moest worden verleend op nummer 343, met de daaraan verbonden kadastrale aanduiding sectie L, 4813.

Verzoekers geven aan dat dit ertoe heeft geleid dat de publicatie van de nogal verwarrend was. Zij denken dat andere omwonenden er daardoor ten onrechte van af hebben gezien om bezwaar te maken. Ook denken ze dat de toets van de bouwvergunning door de gemeente wel eens op een onjuiste situatie zou kunnen zijn gebaseerd.

De voorzieningrechter acht dit niet aannemelijk en wijst het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening af. Verzoekers zelf hebben van hun rechtsbescherming gebruik gemaakt. De toets van de gemeente is met name gedaan aan de hand van de bouwtekeningen en niet is gebleken dat daar iets aan mankeert.

LJ Nummer

BH8874

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 30 maart 2009 Naar boven