Gemeente Medemblik

Museumstoomtram start seizoen 2009

Bello en de andere stoomlocomotieven, veerboot Friesland en de vele vrijwilligers zijn er klaar voor. Na een korte onderhoudsperiode in de winter kan weer met de klassieke voer- en vaartuigen door de Historische Driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen worden gereisd. Het seizoen 2009 is voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik begonnen.

Een seizoen vol nieuwe arrangementen!

Combinaties
Het seizoen 2009 staat vooral in het teken van nieuwe combinaties van de stoomtramrit en de boottocht met andere attracties tegen een voordelige prijs. Nieuw is het aantrekkelijke combinatiekaartje van De Spannendste Tijdreis met een bezoek aan het Bakkerijmuseum in Medemblik.

De tijdreis met stoomtram en boot kent tijdens Pasen, Pinksteren, de mei-, de zomer- en de herfstvakantie een uitgebreide dienstregeling, waarbij bovendien een historische autobus naar diverse (gratis toegankelijke) attracties en musea in Medemblik rijdt. Vanaf dit jaar zijn dat niet alleen het Stoommachinemuseum, maar ook het Kasteel Radboud en Imkerij de Bijenstal in Opperdoes.

In de meimaand fietsmaand zal in samenwerking met het Recreatieschap Westfriesland een speciale stoomtram-fietsroute worden gepresenteerd.

De nieuwe 50+ Voordeeltrip Hoorn Museumstad is een aantrekkelijke combinatie van een boottocht, tramrit en een bezoek aan een museum in het centrum van Hoorn in juni en september.

Historische Driehoek
Natuurlijk blijft de belangrijkste dagtocht Spannendste Tijdreis door de Historische Driehoek onveranderd. Tussen Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams over het Westfriese platteland en aansluitend vaart tussen Medemblik en Enkhuizen. De tocht kan ook in omgekeerde richting worden gemaakt. Onderweg kan nog meer worden beleefd. De ontdekkingstocht Stoomsafari is na het succes in voorgaande jaren verder uitgebreid. Hierbij kunnen bezoekers aan de hand van allerlei vragen het laten rijden van de stoomtram meebeleven, door bijvoorbeeld het kolenvuur op de locomotief te bekijken en mee te helpen met het vervoeren van bagage en goederen met de tram. In het station Medemblik is de tentoonstelling Stoomtrams door de Tijd ingericht.

Data en tijden
De dagtocht Spannendste Tijdreis door de Historische Driehoek kan nu al iedere zaterdag en zondag worden gemaakt. Vanaf 14 april iedere dinsdag tot en met zondag. De Stoomtram in Hoorn en de boot in Enkhuizen vertrekken beide om 11.00 uur. Tijdens de beide Paasdagen (12 en 13 april) is er een uitgebreide dienstregeling met als extra een gratis bezoek aan diverse attracties in Medemblik.

Vanaf 11 april rijdt iedere zaterdagmiddag bovendien de korte rit met Stoomtram 1926 van Hoorn naar Wognum en terug. Deze korte kennismaking met de stoomtram is bijvoorbeeld ideaal als verjaardagspartijtje.

Voor wie liever een bijzondere avond uit wil: gedurende een groot aantal zaterdagavonden kan gedineerd worden in de Candlelight Express.

Meer informatie: www.museumstoomtram.nl, e-mail: info@museumstoomtram.nl of tel: 0229 - 21 48 62