Gemeente Putten

Streep onder bosbadaffaire

In de raadsvergadering van 18 maart 2009 heeft het college van burgemeester en wet-houders de gemeenteraad geïnformeerd dat het college een poging wil ondernemen om de verhoudingen met de leden van de Commissie van Advies inzake het Bosbad te herstellen. Op 25 maart jl. heeft dit gesprek plaats gevonden. Over en weer zijn misverstanden uitÂgewisseld en zijn standpunten verduidelijkt. Het gesprek is in een goede en constructieve sfeer verlopen. Aan het eind van het samenzijn werd vastgesteld, dat de ontstane ruis primair het gevolg is geweest van een niet optimale communicatie tussen college en commissie enerzijds en van verschillen van beleving anderzijds. Een zorgvuldiger woordkeus van beide zijden had de ontstane commotie kunnen voorkomen.

Alle betrokkenen spraken de verwachting uit, dat er geen barrières zijn die een toekomstige goede samenwerking in de weg behoeven te staan.

De leden van de Commissie van Advies hebben nog eens bevestigd, dat het hen niet geÂwenst voorkomt zich vooralsnog beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie bij het Bosbad.

De gezamenlijke conclusie was dat met tevredenheid kan worden vastgesteld, dat met dit gesprek een streep onder deze affaire kan worden gezet. College en commissie hebben afgesproken deze gezamenlijke persverklaring uit te geven.

---