Vilans


Zorgmedewerker kan cliënt helpen bij vinden van het juiste hulpmiddel

Nieuwe publicatie met praktische informatie voor zorgmedewerkers

Utrecht, 30 maart 2009 Zorgmedewerkers werken m eer dan eens met cliënten die problemen hebben die met een of meer hulpmiddelen opgelost kunnen worden. Maar welke hulpmiddelen zijn er? Hoe weet je als zorgmedewerker of een cliënt een hulpmiddel nodig heeft? En hoe kun je een cliënt helpen bij de zoektocht naar het juiste hulpmiddel? De brochure Hulp bij Hulpmiddelen in de reeks uit de reeks Zicht op Zorg en Technologie helpt het antwoord op deze vragen te vinden.

Meer kwaliteit van leven
Een hulpmiddel kan bijdragen aan de zelfstandigheid en kwaliteit van leven van ouderen en mensen met een beperking. Soms kan het er zelfs voor zorgen dat iemand in zijn of haar vertrouwde omgeving kan blijven wonen. De informatie uit de brochure Hulp bij Hulpmiddelen helpt een zorgmedewerker om de situatie te beoordelen, de cliënt op een goede manier te informeren en eventueel te verwijzen naar instanties die betrokken zijn bij hulpmiddelenzorg. Deze informatie is niet alleen nuttig voor zorgmedewerkers, maar ook voor anderen die werken met kwetsbare mensen, zoals casemanagers, zorgadviseurs en ouderenadviseurs.

Gratis bijbehorende factsheet voor managers
Hulp bij Hulpmiddelen is een uitgave in de reeks Zicht op Zorg en Technologie. Deze reeks geeft verzorgenden en verplegenden inzicht in hoe technologische toepassingen hun werk efficiënter kunnen maken en hoe deze toepassingen kunnen bijdragen aan meer kwaliteit van leven van hun cliënten. Bij elke brochure hoort een factsheet voor managers en bestuurders, met beleidsrelevante informatie, cijfermateriaal en wettelijke kaders. De factsheet Hulpmiddelenzorg: een proces gaat onder meer in op de rol van de zorgorganisatie. De factsheets zijn gratis te downloaden via www.vilanswebwinkel.nl .

Bestellen
Harmen Jonker, Hulp bij hulpmiddelen, Kijk op hulpmiddelen en hulpmiddelenzorg. Deel 7 in de reeks Zicht op Zorg en Technologie. ISBN 978-90-8839-067-8 . De prijs van een los exemplaar is 9,25 (excl. verzendkosten à 4,75). De prijs van een abonnement van vier delen per jaar is 45,- (incl. verzendkosten en BTW). Bij afname vanaf drie boekjes of meer worden eenmalig pakketkosten berekend. Bestellen via www.vilanswebwinkel.nl .


---

-----------------------------------------