Gemeente Cromstrijen


Alcoholgebruik onder jongeren terugdringen

(30-03-2009)

Uit cijfers blijkt dat alcoholconsumptie onder jongeren hoog is. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid van deze jongeren maar ook voor de samenleving. Via de media worden we regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van overmatig alcoholgebruik onder jongeren, zoals vechtpartijen en vernielingen en ook 'comazuipen' komt steeds vaker voor.

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid willen, samen met belangrijke partners als de GGD, Openbaar Ministerie en Politie, het alcoholgebruik onder jongeren terugdringen. Dit willen zij bereiken met voorlichtingsactiviteiten, maar ook door strengere wet- en regelgeving en handhaving.

Verzuip jij je Toekomst?!

Met het regionale project Verzuip jij je Toekomst?! willen de gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid het alcoholgebruik onder jongeren terugdringen. Het project wil met haar beleid goed aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Hiervoor roepen zij een jongerenpanel in het leven. Daarnaast is de projectgroep ook geĂŻnteresseerd in de mening van ouders over alcohol gebruik onder jongeren en richt zij daarvoor een klankbordgroep in.

Landelijk probleem

Niet alleen in de regio Zuid-Holland Zuid is het alcoholgebruik onder jongeren te hoog. Ook in andere regio's drinken jongeren te jong, te veel en te vaak alcohol. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vindt het belangrijk dat het alcoholgebruik onder jongeren in Nederland wordt teruggedrongen en levert daarom een bijdrage aan het project Verzuip jij je toekomst?!