Stadsdeel Westerpark Amsterdam



---

De aanhouder wint: Asscher ondersteunt talentvol startend ondernemerschap

30 maart 2009
Persbericht
Op maandag 6 april 2009 opent wethouder Lodewijk Asscher om 13.30 uur officieel de deuren van kinderdagverblijf Jenno's knuffelparadijs. Eigenaresse Jennifer van Ommeren is tevens de 100ste starter van het Ondernemershuis West Binnen de Ring. Bij deze feestelijke gelegenheid zal de heer Ab Cherribi, de portefeuillehouder economische zaken van stadsdeel De Baarsjes, Jennifer van Ommeren de Ondernemerstaart overhandigen. Dit ook namens de stuurgroep van de stadsdelen Westerpark, Bos & Lommer, Oud-West en De Baarsjes.

Kinderdagverblijf Jenno's was een langgekoesterde droom van Jennifer van Ommeren. Na de vereiste diploma's te hebben behaald en jarenlange ervaring in de praktijk te hebben opgedaan, was het vorig jaar tijd om de eerste stap te zetten naar haar eigen kinderdagverblijf. Het liefst in haar eigen stadsdeel: De Baarsjes. "Op dit adres kunnen we nu de hoge kwaliteit en kwantiteit van kinderopvang bieden. Ik krijg nu al dagelijks telefoontjes van ouders..."

In samenwerking met Zakia Boucetta, bedrijfsadviseur van Ondernemershuis West Binnen de Ring, is Jennifer bij het begin begonnen: ondernemingsplan schrijven, financiering rond krijgen en natuurlijk een geschikt pand zoeken.

Dat laatste was een zware klus. Veel panden voldeden niet aan de eisen die de gemeente en GGD stelt aan een kinderdagverblijf.

Het leek er daarom bijna op dat een kinderdagverblijf in De Baarsjes niet zou gaan lukken. Maar uiteindelijk heeft Jennifer in samenwerking met het Ondernemershuis West het perfecte pand gevonden voor haar kinderdagverblijf op de Admiraal de Ruijterweg 71.

Ondernemershuis West Binnen de Ring ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de stadsdelen: Westerpark, Bos & Lommer, Oud-West en De Baarsjes.

De Ondernemershuizen in Amsterdam laten zien dat een laagdrempelige, gebiedsgerichte voorziening niet alleen veel (startende) ondernemers sterker maakt maar ook veel onvermoed ondernemerspotentieel genereert. Een belangrijk resultaat is dat 1 op de 2,7 klanten van het Ondernemershuis daadwerkelijk een eigen bedrijf start. Een belangrijk cijfer is in dit licht dat 94% van de starters uit 2003-2005 eind 2006 nog bestond.

Website

Ondernemershuis West binnen de Ring

---