Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 30-03-2009

Dronken

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart twee vrouwen aangehouden omdat zij dronken op de weg lagen.

Door getuigen werd omstreeks 01.05 uur naar de politie gebeld omdat zij zagen dat twee vrouwen stomdronken op de weg van de Oudegracht lagen. Ter plaatse zagen agenten twee vrouwen zich met moeite over de Oudegracht bewegen. De vrouwen vielen telkens om. De dames, 42 en 43 jaar oud beide uit Utrecht, werden aangesproken en naar hun identiteitsbewijs gevraagd. Beiden vrouwen wilden niets van de politie weten en gedroegen zich zeer vervelend. Uiteindelijk werd het tweetal meegenomen naar het bureau.

Jongen met nepwapen

UTRECHT Op de Bernadottelaan heeft de politie zondagavond een jongen met een nepvuurwapen aangehouden.

Omstreeks 21.35 uur zagen medewerkers van het cameratoezicht een jongen op de hoek van de Rooseveltlaan met de Bernadottelaan staan. De jongen haalde vanuit zijn binnenzak een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en stak deze in zijn broeksband. Daarna zagen de medewerkers dat hij het wapen weer in zijn binnenzak stopte. Ter plaatse werd de 17-jarige jongen uit Utrecht aangesproken door agenten. De jongens liet direct het (nep)vuurwapen vallen en wist van niets.

Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De vader van de jongen werd ingelicht dat zijn zoon was aangehouden. De man gaf aan het onzin te vinden dat zijn zoon voor dit feit was aangehouden en kwam hem niet ophalen.

Twee jongens aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie twee jongens op de Oudenoord aangehouden voor het openbreken van een auto.

Getuigen belden omstreeks 15.30 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men zag dat twee jongens zich verdacht ophielden bij geparkeerde autos aan de Oudenoord. Ter plaatse troffen agenten twee jongens, beiden 14 jaar uit Utrecht, aan. De jongens voldeden aan de opgegeven signalementen. Tevens werd een auto met een open kofferbak aangetroffen. De jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek moet uitwijzen of de jongens verantwoordelijk zijn voor de inbraak.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen op het Zandpad een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed en een aanrijding veroorzaakte.

Tijdens de surveillance reden agenten in een onopvallende auto over het Zandpad. Plotseling werden zij aangereden door een automobilist. De man was met de achterzijde van zijn auto tegen de politieauto aangereden. De agenten spraken de 26-jarige man uit Tiel aan en roken dat hij alcohol had genuttigd. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 740 ug/l uit. Zijn rijbewijs kon hij direct inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur kon de man weer naar huis.

Vier jongens aangehouden

UTRECHT Op de Auriollaan heeft de politie op zondagmiddag vier jongens aangehouden omdat zij een gestolen scooter aan het strippen waren. Eén van hen was ook in het bezit van een gestolen fiets.

Rond 13.10 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongens in de omgeving van de Auriollaan bezig waren om een scooter te strippen. Ter plaatse werden de jongens in een brandgang aan de achterzijde van de Marshallaan aangetroffen. Eén van de jongens had een fiets bij zich die, na controle via de meldkamer, van diefstal afkomstig bleek. In de brandgang stond een scooter die voor en deel gestript was.

De jongens, drie van 12 en één van 11 jaar, allen uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de scooter.

Aangehouden in gestolen auto

UTRECHT Op de Groenewoudsedijk heeft de politie zondagmiddag een jongen aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

De politie werd rond 16.20 uur via 1-1-2 gealarmeerd door getuigen omdat zij zagen dat een aantal zeer jeugdigen in een auto rondreed. De auto was voor het laatst gezien in de omgeving van de Groenewoudsedijk. Ter plaatse zagen agenten een auto rijden. Bij het zien van de agenten probeerde de bestuurder weg te rennen. Na een korte sprint werd de bestuurder, 16 jaar uit Utrecht, aangehouden. De auto bleek gestolen te zijn in Enschede. De jongen werd voor verhoor ingesloten.

Aangehouden na betasting
UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een vrouw had betast.

Omstreeks 17.15 uur stond een 25-jarige vrouw uit Utrecht op de Potterstraat en voelde plotseling dat ze werd betast door een vreemde man in haar kruis. De vrouw reageerde direct en gaf de man een klap in zijn gezicht. De man werd werd boos en wilde een blikje bier, welke hij in zijn hand had, tegen haar hoofd gooien. Een omstander zag dit gebeuren en kon dit voorkomen. Deze omstander sprak de verdachte in frans/spaans aan. Kennelijk hoorde dat de verdachte dat er contact werd opgenomen met de politie en rende hard weg. Agenten keken uit naar de man en hij, een 57-jarige man uit Zaanstad kon uiteindelijk in de omgeving worden aangehouden.

De politie is op zoek naar getuigen in deze en in het bijzonder de getuige die de Utrechter aanspraken. Zij kunnen bellen met 0900-8844, Utrecht.