Politie Brabant-Noord Nieuwe districtschefs en divisiehoofden benoemd

Regio, 30-03-2009

De korpsbeheerder van de politie Brabant-Noord, dhr. Ton Rombouts, heeft drie nieuwe districtschefs en twee divisiehoofden benoemd. De benoemingen van de districtschefs en divisiehoofden zijn een onderdeel van een reorganisatie binnen het korps. Met de reorganisatie wil het korps meer slagkracht krijgen in de wijken, de opsporing versterken en de informatiepositie van het korps optimaliseren. Het korps gaat tevens het aantal districten terugbrengen van vijf naar drie.

District Den Bosch en District Aa en Dommel

Het district Den Bosch en het district Aa en Dommel worden samengevoegd tot een nieuw district. Hieronder vallen dan de gemeenten: 's-Hertogenbosch, Heusden, Sint Michielsgestel, Sint Oedenrode, Schijndel, Boxtel, Haaren en Vught. Voor dit district is Ingrid Zwaag benoemd als waarnemend districtschef. Deze positie is een kroonbenoeming. Daarom is Ingrid als waarnemend districtschef benoemd.

Ingrid Zwaag

Ingrid is sinds 2006 werkzaam in het korps. Ze is gestart als directeur bedrijfsvoering en lid van de korpsleiding. Vanuit die functie was zij verantwoordelijk voor afdelingen waar in totaal zo'n 160 medewerkers werkten die zich vooral bezig hielden met organisatieontwikkeling, personeelsmanagement, financieel management, facilitymanagement en informatiemanagement. In de korpsleiding had zij de portefeuilles leiderschap, capaciteitsmanagement en tevredenheid laatste politiecontact. Sinds 1 augustus 2008 was Ingrid Zwaag al waarnemend districtschef in district Den Bosch. Tevens is zij regionaal proceseigenaar Informatie.

District De Leijgraaf en District Land van Cuijk

Het korps voegt de districten De Leijgraaf en Land van Cuijk ook samen. Onder dit nieuwe district vallen de gemeenten: Uden, Veghel, Landerd en Boekel, Cuijk, Mill en Sint Hubert, Grave, Boxmeer en Sint Anthonis. De korpsbeheerder heeft Frans van Leeuwen benoemd als districtschef voor dit district.

Frans van Leeuwen

Sinds 1989 werkt Frans binnen de politieregio Brabant-Noord. In die tijd heeft hij diverse functies bekleed. Zo was hijhoofd projectbureau reorganisatie rijks- en gemeentepolitie,hoofd stafbureau, secretaris van de korpsleiding, hoofd bureau Control en sinds oktober 2005 districtschef Land van Cuijk. Ook is Frans proceseigenaar Noodhulp binnen de regio. Frans is tevens lid van het bestuur van het veiligheidshuis Maas en Leijgraaf.

District Maasland

De gemeente Oss, Lith, Maasdonk en Bernheze vallen onder het district Maasland. Voor dit district is Jos van der Heijden benoemd als districtschef.

Jos van der Heijden

Jos is sinds 2000 werkzaam binnen het korps. Hij is teamchef/waarnemend districtschef in het district Maasland geweest, districtschef in het Land van Cuijk en interim directeur van het Gemeenschappelijk Meldcentrum (GMC). Momenteel is hij hoofd van de divisie Executieve Ondersteuning. Onder deze divisie vallen ondermeer de onderdelen vreemdelingenpolitie, meldkamer, verkeershandhaving, arrestantenzorg en conflict- en crisisbeheersing. Daarnaast is hij portefeuillehouder leiderschap binnen het korps. Jos werkt al sinds 1980 bij de politie. Hij was werkzaam binnen het korps Limburg-Noord en binnen de gemeentepolitie Amsterdam.

Divisie Executieve Ondersteuning

Voor de divisie Executieve Ondersteuning is Roel Willekens benoemd tot divisiehoofd. Onder deze divisie vallen ondermeer de onderdelen vreemdelingenpolitie, meldkamer, verkeershandhaving, arrestantenzorg en conflict- en crisisbeheersing.

Roel Willekens

Roel is sinds 2000 werkzaam bij het korps. Van 2000 tot 2003 was hij districtschef in het district Land van Cuijk. Sinds 2003 bekleedt hij die functie in district Maasland. Voor zijn komst naar Brabant-Noord was hij werkzaam binnen het politiekorps Gelderland-Zuid en de gemeentepolitie Nijmegen. Roel is momenteel naast zijn functie als districtschef Maasland lid van de landelijke strategische beleidsgroep Handhaven en voorzitter van de landelijke strategische beleidsgroep Milieu en korpscheftaken.

Divisie Centrale Recherche

Albert van de Wetering blijft divisiehoofd van de Centrale Recherche van het korps. Onder deze divisie vallen tactische recherche (aanpak van georganiseerde middencriminaliteit, zeden, TGO, milieu), Bureau Regionale informatie, Bureau recherche expertise (onder andere Forensische opsporing, financiële recherche, digitale recherche).

Albert van de Wetering

Albert is sinds 2000 divisiechef van de Centrale Recherche en daarvoor was hij werkzaam als districtchef in het district Land van Cuijk. Naast divisiehoofd is Albert regionaal proceseigenaar Opsporing en onder andere lid van de landelijke projectgroep Intelligent Opsporen. Ook is hij voorzitter van het overleg van de recherchechefs Zuid Nederland.

Startdatum

De startdatum van de districtschefs en divisiehoofden moet nog nader bepaald worden. De reorganisatie van het korps krijgt de komende maanden verder vorm.