Politie Zeeland


Politieberichten Zeeland 20 maart 2009

W-657-2009 Quad gestolen in Vrouwenpolder
Vermoedelijk vrijdagavond omstreeks 23.00 uur is een quad gestolen vanaf de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder.
De quad stond geparkeerd op een bouwterrein en getuigen hebben het voertuig horen wegrijden rond bovengenoemd tijdstip. De quad betreft een Yamaha van het type Timberwolf.

O-658-2009 Inbraak in bedrijf, Zierikzee
Rond 04.45 uur vanmorgen is een bedrijfsinbraak ontdekt in een bedrijf aan de Grevelingenstraat.
Door de dader(s) werd(en) een deur en een raam geforceerd om het pand binnen te komen. Door de inbrekers is het hele pand doorzocht. Een bedrag van enkele honderden euro's is weggenomen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. De inbraak werd ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf.

Aanvulling op bericht W-652-2009 Schietpartij
De twee slachtoffers die naar het ziekenhuis zijn gegaan zijn, na behandeling, weer naar huis gegaan. Zij liepen vleeswonden op. Er zijn nog geen verdachten aangehouden, het onderzoek is nog in volle gang.

W-659-2009 Politie Zeeland publiceert gevonden fietsen op website
Politie Zeeland vindt in heel Zeeland regelmatig fietsen. Helaas komen deze fietsen lang niet altijd terug bij de eigenaar. Dat is jammer, want een fiets is een kostbaar bezit.
Niet alleen de aanpak van fietsdiefstal heeft bij politie Zeeland hoge prioriteit. Zij vindt het ook belangrijk dat de gevonden fietsen terugkomen bij de eigenaren. Hoewel op de bureaus regelmatig fietsenkijkdagen georganiseerd worden, blijven er toch nog heel veel fietsen staan op de bureaus.
Als proef verleent Politie Zeeland nu nog meer service. Vanaf maandag 30 maart 2009 worden op Walcheren aangetroffen fietsen gefotografeerd en op de website van politie Zeeland gezet. Gedupeerden kunnen op de website zien of hun fiets terecht is.
Als deze extra service aanslaat, wordt bekeken of dit initiatief overgenomen kan worden door alle bureaus in Zeeland.