Jonge student krijgt Innovatieprijs

30/03/2009 14:35

Goudappel Coffeng

Martijn Rotteveel (20) uit Delft, student aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, ontvangt maandag 30 maart de door verkeer- en vervoeradviseur Goudappel Coffeng uitgeloofde Innovatieprijs ter waarde van 1.500,00 euro voor zijn idee 'De instapper, verbeterde informatie voor treinreizigers'.

Het idee van Rotteveel is om de spoorreiziger op het perron informatie te geven over de beschikbaarheid van zitplaatsen in de trein, via het "Instapper-bord".

Adviesbureau Goudappel Coffeng vindt het idee van Rotteveel prijswinnend omdat het voorziet in een primaire behoefte van reizigers: een plek om te zitten. Dit nieuwe informatiebord geeft aan dat er gedacht wordt vanuit het klantperspectief.

Het idee zou op termijn de huidige Centraal Bediende Treinaanwijzer-borden (CTA's) kunnen vervangen. Onderdelen van Martijn Rotteveels idee zouden zelfs al binnen de huidige randvoorwaarden gerealiseerd kunnen worden, daarom verdient het plan zeker nadere uitwerking.

Goudappel Coffeng hoopt dat door het toekennen van deze prijs aan dit idee, de aantrekkelijkheid van het railvervoer in de toekomst verbeterd wordt.

De Goudappel Coffeng Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedenkers van innovaties op het gebied van verkeer, vervoer en ruimtelijke economie.

Het idee achter de prijs is het bevorderen van idee- en conceptvorming en productinnovatie met als doel verbetering van de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid en het creëren van door burgers en weggebruikers gewenste oplossingen voor ruimtelijke en verkeersproblemen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.