Gemeente Lelystad


* Onthulling toeristische bewegwijzering

Cultuurimpuls met nieuwe cultuurscout en intendant amateurkunsten

De gemeente Lelystad is erg blij met de nieuwe Cultuurscout en Intendant Amateurkunsten. Samen zullen zij een heel waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het verbreden van cultuur in Lelystad, aldus wethouder Jop Fackeldey.

Cultuurnota

In de Cultuurnota 2009 2012 is als hoofddoelstelling geformuleerd dat cultuur, in de breedste zin van het woord, bijdraagt aan een aantrekkelijk woon- en leefklimaat voor bewoners en bezoekers van Lelystad. Kennis van en deelname aan culturele activiteiten worden zoveel mogelijk ontwikkeld en dat levert een bijdrage aan een open, dynamisch en volwaardig Lelystad. De Intendant en Cultuurscout krijgen in de thuisbasis De Kubus een autonome positie.

De Cultuurscout

De Cultuurscout brengt particuliere initiatieven, bewoners, kunstenaars, culturele- en welzijnsinstellingen, scholen, zelforganisaties en ondernemers samen met als doel culturele projecten te realiseren. Deze projecten dragen bij aan een beter sociaal en cultureel leefklimaat in de buurten en de stad. De naam van de Lelystadse Cultuurscout is Martin Kamphuis: Vanuit mijn achtergrond (werkervaring en opleiding) ken ik de kracht van kunst en cultuur om mensen samen te brengen. Die kracht zet ik graag in voor projecten in de wijken van Lelystad.

De Intendant Amateurkunsten

In Lelystad zijn veel mensen actief met cultuur in de breedste zin van het woord; dans, muziek, theater, schilderen, beeldende kunst, etc. Er zijn veel verenigingen, maar ook veel mensen genieten van cultuur zonder georganiseerd te zijn. De Intendant Amateurkunsten ondersteunt verenigingen, bijvoorbeeld bij het organiseren van projecten, aanvragen van subsidies, het op orde brengen of houden van financiën, vinden van een geschikte ruimte, etc. De Intendant heeft daarnaast een uitgebreid netwerk en kan dus ook mensen die (nog) niet bij een vereniging zijn aangesloten met elkaar in contact brengen om ervaringen te kunnen delen.

Aino Merits

De Lelystadse Intendant Amateurkunsten heet Aino Merits. Vanuit mijn dansachtergrond ben ik me steeds meer gaan toeleggen op kunst- en cultuureducatie, amateurkunst en organisatie; hier ligt mijn passie en dat is ook mijn kracht. Deze nieuwe functie, Intendant amateurkunst, zie ik als een bijzondere uitdaging. Het doel is de amateurkunst in Lelystad in al haar facetten te laten bloeien en te laten schitteren.

Fotobijschrift: Wethouder Fackeldey en de directeur van De Kubus Akke Wiersma op stap met de nieuwe Cultuurscout en Intendant amateurkunsten.

---