Gemeente Enschede

Tijdelijke halte `Boddenkamp' in gebruik

Loopafstanden voor mensen verkort met aanleg van halte

Vanaf maandag heeft de gemeente in gezamenlijk overleg met Connexxion een tijdelijke halte geplaatst op de Deurningerstraat met de naam `Boddenkamp'. De gemeente komt hiermee de bewoners tegemoet in hun vraag de loopafstand tot een halte te verkorten.

Geschiedenis
In 2008 is de busbaan door Roombeek in gebruik genomen. De routes van de bussen in Enschede Noord zijn veranderd met als gevolg dat mensen uit de omgeving van de kruising van de Deurningerstraat met de Singels erg ver moesten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte. In de nieuwe situatie, als de busbaan in het gebied Boddenkamp is doorgetrokken, wijzigt dit. Ten hoogte van de huidige Aldi wordt tijdelijk een nieuwe bushalte gemaakt.

Om tot die tijd de loopafstanden voor de mensen uit deze omgeving te verkorten heeft de gemeente in overleg met Connexxion een tijdelijke halte aangelegd die men vanaf deze week kunt gebruiken. Deze halte heeft de naam "Boddenkamp" en ligt aan de busbaan tussen de Lasondersingel en de Deurningerstraat. Men kan hier in- en uitstappen voor de buslijnen 2, 60, 61 en 62. Voor meer reisinformatie check www.twents.nl

Geplaatst: 30 maart 2009.

30 maart 2009