Politie Zaanstreek-waterland

Achter het stuur onder invloed van alcohol

purmerend, oostzaan, edam, zaandam, 29-03-2009 o Dit weekeinde heeft de politie hebben meerdere processen-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed.

Op de Clusiusstraat in Zaandam werd een 32-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden wegens opvallend rijgedrag. Een 36-jarige man uit Utrecht werd op de Nicolaasstraat aangehouden omdat hij slingerend over de weg reed. Beiden bleken te veel alcohol te hebben gedronken en kregen een rijverbod en een proces verbaal.

Agenten hielden op de Dijkgraaf Poschlaan een 29-jarige man uit Edam aan omdat hij zonder verlichting in zijn auto reed. Bij het afnemen van de blaastest bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

De politie kreeg melding dat een bestelbus slingerde van de linker naar de rechterrijstrook op de A7 bij Purmerend. Ook had het voertuig slechts een snelheid tussen de 30 en 40 km per uur. De agenten zijn voor de bestelauto gaan rijden maar de bestuurder reageerde helemaal niet. Vlak daarna zette de bestuurder, een 61-jarige man uit Wijdenes, zijn auto stil op de snelweg. Omdat een gevaarlijke situatie ontstond hebben agenten de bestuurder uit de auto gehaald en de auto van de weg gehaald. De man bleek teveel alcohol genuttigd te hebben en kreeg een rijverbod en proces verbaal. De man is meegenomen naar het politiebureau.

In Purmerend hielden agenten op de Dotterbloem een auto staande vanwege opvallend rijgedrag van de 22-jarige bestuurder uit Purmerend. In Oostzaan werd op de Kolkweg een 20-jarige bestuurder uit Amsterdam aangehouden om dezelfde reden. Beide bestuurders zaten met teveel alcohol op achter het stuur. Het rijbewijs van de beide mannen is ingenomen en zij kregen een proces verbaal.