Politie Zaanstreek-waterland

Eén op de tien te snel

Assendelft, 30-03-2009 o Assendelft, 29 maart, 18:30-21:30 uur - Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N246 reden zondagavond 51 van de 500 bestuurders, uit beide richtingen, te snel.

Van 42 hardrijders werd alleen het kenteken genoteerd terwijl negen hardrijders direct aan de kant gezet werden. Zij werden op het Pontplein staande gehouden. De hoogste snelheid haalde een 35-jarige automobilist uit Sint-Maartensbrug. De bestuurder had 121 km op zijn teller staan. Ook een motorrijder die van voren was gefotografeerd (geen kenteken) werd aan de kant gezet en bekeurd. Een bestuurder met een Pools kenteken (en -rijbewijs), moest ter plekke 21 euro betalen.

Verder werd tijdens de controle nog een twintigtal boetes uitgedeeld voor overige zaken. Een 44-jarige automobilist uit Assendelft kreeg een boete van negentig euro omdat hij meer passagiers vervoerde dan er autogordels waren. De twee jongens zaten samen in één gordel op de voorstoel. De overige overtredingen betroffen het niet bij zich hebben van een rijbewijs, te donker getinte ramen en onnodig (licht)signalen geven. Alle staande gehouden bestuurders werd een blaastest afgenomen. Niemand had (teveel) gedronken.