Politie Zaanstreek-waterland

Hardrijders

Den Ilp, Noordbeemster, Broek in Waterland, 30-03-2009 o Den Ilp, 29/30 maart - In Den Ilp, de Noordbeemster en Broek in Waterland werden zondag en maandag snelheidscontroles gehouden.

In Den Ilp werd zondagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 84 km per uur.Tussen 14:00 en 17:00 uur reden 82 bestuurders sneller dan de toegestane 50 km per uur. Ruim negenhonderd auto's, uit beide richtingen, passeerden de radarauto.

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg (80 km) in de Noordbeemster werd zondagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 106 km per uur. Van de 1400 voertuigen die de radarauto passeerden hielden in totaal 1267 bestuurders zich keurig aan de snelheid.

Op de Provincialeweg N247 in Broek in Waterland werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Enkele honderden automobilisten reden te snel. Ook haalden twee autobussen een snelheid van 70 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

Zondagmiddag werd ook gecontroleerd en werd een hoogste snelheid gemeten van 81 km per uur. In totaal overschreden ruim tweehonderd automobilisten de snelheidslimiet. Zowel zondag als maandag werd van enkele duizenden voertuigen de snelheid gemeten.