'Afspraken Bos-financiële sector goed voor maatschappelijk vertrouwen'

30/03/2009 14:39

Verbond Van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars verwelkomt de afspraken die gemaakt zijn, zoals vastgelegd in de verklaring van de financiële sector en de minister van Financiën. Dit is van groot belang voor het maatschappelijk vertrouwen in de financiële sector. Het plaatst tevens de complexe discussie over variabele beloningen en bonussen weer in de juiste context.

Het Verbond heeft eind februari al voorstellen gedaan ten aanzien van de lessen die uit de financiële crisis moeten worden getrokken. Daarin wordt ten aanzien van beloningen gewezen op de noodzaak van duurzaamheid in de beloningsstructuur en het vermijden van perverse prikkels.

Overigens hebben diverse verzekeraars reeds een toekomstbestendig beloningsbeleid, of hebben zij zelf reeds daartoe initiatieven genomen binnen het eigen bedrijf.

De verzekeringssector zal in dialoog met DNB het beloningsbeleid tegen het licht houden en toetsen aan effecten op stabiliteit en soliditeit. Die voorstellen zijn vastgelegd in een position paper (zie www.verzekeraars.nl) en zijn onderwerp van overleg met alle betrokken stakeholders.

Ook wordt sinds eind vorig jaar al met toezichthouder DNB gesproken over een conceptcode beloningen.

Het Verbond zal de heden uitgegeven verklaring van de financiële sector en de minister van Financiën actief uitdragen naar de leden en dit verder met hen bespreken.





http://www.verzekeraars.nl