31 MAART: ERNSTIGE HINDER OCH TEND- EN AVONDSPITS A4 EN REGIO'S DEN HAAG/AMSTERDAM

Rijstroken A4 tijdens spits afgesloten ten behoeve van Afghanistan conferentie, A13 blijft open

De A13 blijft morgen open, maar zal extra druk zijn tijdens de spitsen. Nu er meer bekend is over de aankomst en het vertrek van de delegaties, zijn afsluitingen van rijstroken op de A13 niet meer noodzakelijk. In verband met de Internationale Conferentie Afghanistan in Den Haag worden de linkerrijstroken van de A4 tijdens de spitsen wél afgesloten. Hierdoor kunnen de delegaties onder politiebegeleiding snel en veilig vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de conferentie en weer terug worden gebracht. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige hinder op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag tijdens de ochtendspits. Tijdens de avondspits verwacht Rijkswaterstaat met name hinder rondom Den Haag en op de A4 richting Amsterdam. Daarnaast wordt het ook drukker dan normaal op aansluitende snelwegen als de A12, A13, A44, A9 en A10, maar mogelijk ook de snelwegen rondom Rotterdam. Mensen die naar Den Haag willen, krijgen het advies om met het openbaar vervoer te reizen.

Informatie

Ook vandaag worden weggebruikers via de borden boven de weg geattendeerd op de hinder op 31 maart.

Op de dag zelf stelt Rijkswaterstaat bij ernstige filevorming omleidingsroutes in. Weggebruikers krijgen informatie via de borden boven en langs de weg aangevuld met verkeersinformatie via radio, internet en navigatiesysteem. Zij krijgen het dringende advies om de omleidingsroutes te volgen.

Omleidingen

Verkeer vanuit Amsterdam richting Den Haag (en vice versa) wordt omgeleid via de A2 (Utrecht) en A12. Verkeer van en naar Rotterdam wordt omgeleid via de A2 (Utrecht), A27 en A15. Voor beide routes geldt dat weggebruikers rekening moeten houden met een langere reistijd.

Extra inzet

KLPD en Rijkswaterstaat stellen alles in het werk om de doorstroming op de snelwegen in de ochtend- en avondspits zo soepel mogelijk te laten verlopen. De organisaties zetten voor deze situatie extra medewerkers in.

Daarnaast heeft Rijkswaterstaat extra bergers stand-by staan bij de A4 om pechgevallen en ongevallen snel van de weg te krijgen. Werkzaamheden op de genoemde wegen en op eventuele omleidingsroutes zijn afgelast.