Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Uitreiking Vrijwilligersspeld IJsselmonde

Bram van Hemmen heeft de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uitgereikt aan 6 vrijwilligers van het Sociaal Kookproject Lombardijen.

Bram van Hemmen van ons dagelijks bestuur heeft op 26 maart jl. de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uitgereikt aan 6 vrijwilligers van het Sociaal Kookproject Lombardijen tijdens een afscheidsetentje, aangeboden door IJsselWijs.

Alle onderstaande vrijwilligsters zijn minimaal 15 jaar voor het Sociaal Kookproject Lombardijen actief geweest.

Riet Koster is al vanaf het begin vrijwilligster bij dit project. Riet is als vrijwilliger ook nog actief in vele andere organisaties en dus zeer veelzijdig. Zo is zij actief bij: de Cultuurraad, bestuurstaken PCOB, schilderclub Perspect en de koffieochtend voor ouderen van Perspect. Ook is Riet lid geweest van de stedelijke Ouderen Adviesraad. Ze is vaak spreekstalmeester en een belangenbehartigster in hart en nieren.

Nel den Braber is een vrijwilliger van het eerste uur. Zij is door haar rustige aard een steun en toeverlaat voor velen. Ze kan goed luisteren en kan partijen goed bij elkaar brengen. Haar motto is horen, zien en zwijgen.

Trees Hartman is een vrouw waar je altijd op kunt bouwen en ze is recht voor zijn raap. Ze heeft met verschillende vrijwilligers samen gewerkt. Trees woont in een woongroep.

Tini Hoogmoed is trouw en vrijwilligerswerk doen betekent erg veel voor haar. Tini zet zich ook op meerdere fronten in want zij is tevens vrijwilligster in verzorgingshuizen. Ze is zorgzaam.

Tonny Monshouer is een vrijwilligster van het eerste uur en zij kookte zelfs twee dagen per week en ging daarbij voor dag en dauw op. Ze is vorig jaar al gestopt ivm haar leeftijd maar hoort er natuurlijk nog helemaal bij. Tony is optimistisch van aard en ze beurde mensen vaak op.

Riet Verbeek is evenals alle voorgaande dames al meer dan 15 jaar vrijwilliger van het sociaal kookproject. Zij is de jongste van deze vrijwilligers en zet zich op meerder fronten in. Zo is Riet ook vrijwilliger bij verzorgingshuis de Koningshof en men kan altijd op haar rekenen. Riet weet van aanpakken.

Het dagelijks bestuur heeft veel waardering voor vrijwilligers en heeft daarom in 1998 de Vrijwilligersspeld IJsselmonde in het leven geroepen om mensen die jarenlang een intensieve bijdrage leveren of hebben geleverd bij een organisatie of instelling in IJsselmonde op een officiële manier te bedanken.

Vrijwilligers zijn het sociale kapitaal van de maatschappij. Zonder vrijwilligers zouden veel activiteiten nooit zijn uitgevoerd, omdat ze financieel niet haalbaar zijn. Vrijwilligerswerk bestaat in vele verschillende vormen. Eén keer per jaar mee als begeleider naar het ziekenhuis. Twee keer per jaar een strandwandeling verzorgen. Wekelijks spreekuur draaien in het wijkcentrum. Of, zoals Riet Koster, Nel den Braber, Trees Hartman, Tini Hoogmoed, Tonny Monshouer en Riet Verbeek als vrijwilliger bij het Sociaal Kookproject Lombardijen.