12Connect maakt goedkoop bellen met iPhone mogelijk

30/03/2009 15:37

12Connect B.V.

ETTEN-LEUR - Gebruikers van de populaire iPhone kunnen voortaan in de buurt van hun draadloze verbinding gratis of goedkoop bellen via Internet. Communicatie provider 12Connect heeft hiervoor een speciaal softwareprogramma ontwikkeld - de Softphone- dat gratis te downloaden is via App Store van iTunes en via de website www.12connect.com/iphone. Het programma blijkt nu al een schot in de roos. ,,Het staat er pas een paar dagen op en het wordt nu al gedownload bij het leven", vertelt Leo Euser van 12Connect.

12Connect heeft in Nederland al meer dan 100.000 gebruikers die via hun IP-telefoon, of via een microfoon en speakers met hun PC of laptop bellen via Internet. Zij kunnen binnen het eigen 12Connect netwerk gratis bellen. Daarbuiten bellen ze tegen goedkoop tarief, ook internationaal. ,,Een bedrijf met bijvoorbeeld een vestiging in Zuid-Afrika die binnen het eigen netwerk valt, belt gratis met Zuid-Afrika. Maar bel je bijvoorbeeld buiten het eigen netwerk naar iemand in Amerika dan betaal je nog steeds maar 2 cent per minuut," legt Euser uit.

Hij ziet dat deze manier van Internetbellen steeds aantrekkelijker wordt, met name voor bedrijven. Sommige bedrijven hebben tegenwoordig al speciale telefooncentrales die zijn ingesteld op digitaal bellen. Ook kunnen bedrijven gebruik maken van een virtuele telefooncentrale, waardoor ze niet hoeven te investeren in een bedrijfstelefooncentrale.

Voor de iPhone werd een nieuwe speciale versie van het programma Softphone ontwikkeld.

Via dit programma kan de iPhone-gebruiker, mits in de buurt van een draadloze Internetverbinding, via het netwerk van 12Connect bellen, dus ook gratis of goedkoop. ,,We beschouwen dit als een stuk service voor de iPhone-gebruiker. Daarom is het gratis te downloaden," legt Euser uit.

Meer informatie: www.12connect.com





http://www.12connect.com