Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Cultuurverkenner Amsterdams Fonds voor de Kunst in Zuideramstel

30-maart-2009

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst wil ontwikkeling en veelzijdigheid van de kunst in Amsterdam versterken. Daartoe worden zeven 'Cultuurverkenners' ingezet. Ook in Zuideramstel is een Cultuurverkenner actief.

De Cultuurverkenners zoeken naar nieuwe culturele initiatieven en mogelijke projecten. Zij maken kunstenaars, instellingen en andere initiatiefnemers wegwijs binnen de mogelijkheden die het Fonds biedt. Ook kunnen zij lokale contacten aandragen en gerichte tips geven.

Kunstprojecten voor alle Amsterdammers
Bij het Fonds kunnen kunstenaars en kunstinstellingen een bijdrage aanvragen voor hun kunstprojecten. Voor zowel professionele én amateurkunst. Het Fonds beoordeelt iedere aanvraag op artistieke kwaliteit, publieksbereik en of het project een aanvulling is op het kunstaanbod in Amsterdam.

Regelingen
Er zijn twee regelingen: de Basisregeling en de Plusregeling. Wilt u weten welke regeling u kunt aanvragen voor een kunstproject? Kijk dan op deze pagina.

Procedure
Het Fonds hanteert geen indiendata. Er kan elke dag worden aangevraagd via het digitale aanvraagformulier op de website. De behandeltermijn is maximaal drie maanden, bij kleinschalige projecten één maand.

Persoonlijk contact
Heeft u een goed plan voor een kunstproject in de buurt? Neem contact op met de Cultuurverkenner van het Amsterdams Fonds voor de Kunst:

Eva Schneider
Cultuurverkenner Oud-Zuid en Zuideramstel.
E-mail: zuid@afk.nl
Telefoon: 06-3470 5436
Kijk op www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl voor meer informatie.